Kurir pokreće akciju

Pomozimo malom Mihailu da napravi svoj prvi korak!

Šestogodišnji Mihailo Grbić iz mioničkog sela Maljević boluje od cerebralne paralize, a da bi mu bilo bolje, potrebno je da ode u Beč na terapiju matičnim ćelijama za koju njegova porodica nema dovoljno novca

Život
> 01:30h

Šestogodišnji Mihailo Grbić iz mioničkog sela Maljević boluje od cerebralne paralize. Iako prognoze lekara u početku nisu bile dobre, ovaj mališan, o kome su kompletnu brigu preuzeli baba i deda, uspeo je, zahvaljujući transplantaciji matičnih ćelija u Austriji, da se prvi put u životu osloni na noge. Međutim, da bi mali Mihailo još više napredovao i vodio život kao i svi njegovi vršnjaci, neophodno je da ode na ponovni tretman u Beč. Za to je njemu i njegovoj porodici neophodno čak 11.000 evra, koje, nažalost, nisu u stanju da sakupe bez pomoći. - Sa lečenjem u Beču počeli smo još 2010. godine. Do sada je, zahvaljujući dobrim ljudima, Mihailo išao na četiri tretmana transplantacije matičnih ćelija i od bespomoćnog deteta došao je do toga da je počeo sam da stoji duže vreme na nogama. Pored toga, počeo je da se okreće u krevetu, da se igra igračkama, podiže ruke i sedi uz naslon, što je ranije bilo potpuno nezamislivo. Ipak, da bi rezultati terapije bili još vidljiviji, neophodno je da peti tretman uradimo u maju i zato molim sve ljude dobre volje da nam pomognu, jer mi novca za ponovni odlazak u Beč nemamo - kaže deda malog Mihaila Miloš Todorović. On je preuzeo kompletnu brigu o unuku i uz pomoć supruge stara se za to da mališanu ne manjka ničega u životu. Istovremeno, Mihailovi roditelji brinu o trogodišnjem sinu Đorđu, koji čeka da njegovom bratu bude bolje. Inače, u akciju prikupljanja pomoći za malog Valjevca uključile su se skoro sve valjevske škole, crkva, ali i mnogobrojni građani iz zemlje i inostranstva. Zahvaljujući njihovoj bezrezervnoj podršci, mališan je dosad mogao da dobije preko potrebne tretmane, ali sada mu je ponovo potrebna podrška kako bi pobedio opaku bolest. (T. K)

Potrebna podrška POMOĆ IZ INOSTRANSTVA Malom Mihailu Grbiću moguće je uplatiti i novac iz inostranstva jer je njegova porodica otvorila i devizni račun. Za uplate iz drugih zemalja koristi se račun: SWIFT-DBDBRSBG, IBAN-RS35160573020040219344 na ime Mihailo Grbić, Maljević.