Foto: AP

Katalonci ostali bez trofeja

REAL BEZ RONALDA DOBIO BARSU: Bejl doneo Madriđanima Kup Kralja

Madriđani su osvojili prvi trofej ove sezone golovima Di Marije i Bejla iako su bili lišeni pomoći najboljeg igrača

Fudbal
> 00:00h

VALENSIJA - Fudbaleri Reala osvojili su Kup kralja, pošto su u finalu u Valensiji pobedili Barselonu s 2:1. Real je do trofeja stigao golovima Anhela di Marije u 11. i Gereta Bejla u 85. Jedini strelac za Barselonu bio je Bartra u 69. minutu. Katalonski tim je posle neuspeha u Ligi šampiona, doživeo poraz i u Kupu kralja. Real je zasluženo došao do prvog trofeja u sezoni.

TOK UTAKMICE

23:21 (90+3) - Kraj utakmice. Real je pobedio s 2:1! 23:17 (89) - Nejmar pogađa stativu! Velika šansa za Barselonu. Nejmar pogađa stativu! 23:13 (85) - GOLLLL!!! Bejl donosi prednost Realu od 2:1! Bejl je obišao Bartru, a onda je ušao u šesnaesterac Reala i poslao je loptu ispod Pinta u mrežu Barselone.

http://www.youtube.com/watch?v=v7vwIKnJRDA
23:08 (80) - Modrić pogađa stativu! Velika sreća za Barselonu. Lopta dolazi do Modrića, koji posle nekoliko driblinga šutira sa oko 25 metara. Međutim, sreća za Pinta i igrače Barselone pošto lopta pogađa stativu! 23:00 (72) -
Nova šansa za Bejla, ali bez promene rezultata! Novi kontranapad za Real. Bejl u napadu, Velšanin šutira sa leve strane, ali Pinto ponovo brani 22:56 (69) - GOLLLLL!!! Bartra glavom donosi izjednačenje Barseloni! Izjednačenje Barseloni je doneo Bartra. On je sjajno reagovao posle kornera i glavom je uspeo da savlada Kasiljasa.
http://www.youtube.com/watch?v=P4gTa-DvBMk
22:54 (67) - Poništen gol Realu Di Marija je sjajno proigrao Benzemu čiji je udarac uz pomoć stative zaustavio Pinto! Posle kornera fudbaleri Reala su postigli gol, koji je poništen zbog prekršaja nad golmanom Barselone Pintom.

22:42 (55) - Nova prilika za Bejla Real opasniji na startu drugog poluvremena. Bejl ponovo u šansi, ali Velšanin sa oko 16 metara šutira tik iznad prečke. Žuti karton za Maskerana posle prekršaja nad Pepeom.

22:37 (50) - Mesi iz slobodnjaka šutira visoko preko gola Slobodan udarac za Barselonu. Mesi sa oko 25 metara šutira visoko preko gola. Navijači Reala ismejavaju najboljeg fudbalera Barselone. 22:35 (48) - Bejl u šansi, ali lopta odlazi pored gola Fudbaleri Reala prvi su imali šansu u drugom poluvremenu. Bejl je dobio loptu od Modrića, a onda je posle solo prodora ušao u kazneni prostor Barse i šutirao pored gola Pinta. 22:32 (46) - Počelo je drugo poluvreme Izmena u ekipi Barselone. Umesto Albe u igru je ušao Adrijano.

22:15 (45) - Kraj prvog poluvremena. Real vodi s 1:0! Fudbaleri Reala posle prvih 45 minuta zasluženo vode s 1:0 golom Anhela di Marija. Barsa je nemoćna. Real je u poslednjem minutu prvog poluvremena imao dobru šansu, ali je Benzema loše šutirao posle dobrog prodora Di Marije.

22:12 (42) - Prvi šut Mesija ka golu Reala Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi prvi put je šutirao ka protivničkom golu, ali je njegov udarac završio pored leve stative Kasiljasa.

22:06 (36) - Kontranapad Reala bez realizacije Fantastičan kontranapad Reala zaustavio je Žordi Alba u poslednjem trenutku. Barsa ima posed lopte od 68 odsto. 22:02 (32) - Barselona ima više od igre Barselona ima više od igre. Lopta je više u posedu igrača katalonskog kluba, ali Real preti iz kontranapada. Mesi je neprimetan, a Real je i bez Ronalda pokazao da je u formi.

21:52 (22) - Barsa propušta prvu priliku na meču Prva prava prilika za Barselonu u 22. minutu. Inijesta je proigrao Fabregasa, koji je prosledio loptu do Nejmara. Međutim, Brazilac je zakasnio da loptu ugura u mrežu Kasiljasa. Samo dva minuta kasnije Alba preti glavom, ali je Kasiljas siguran. 21:49 (19) - Nova prilika za Real Bejl je prevario trojicu igrača Barselone, a onda je proigrao Di Marija, koji je sa oko 20 metara slabo šutirao. Lopta je otišla pored gola

21:45 (15) - Prvo koškanje na utakmici. Pepe i Nejmar u klinču Nejmar i Pepe su se pokoškali u šesnaestercu Reala, a sudija je uspeo da ih smiri i da obojici pokaže žute kartone.

21:41 (11) - GOLLL!! 1:0 za Real! Di Marija je pogodio mrežu Barselone! Real je poveo posle odličnog kontranapada. Benzema je proigrao Di Mariju, koji je izašao sam ispred Pinta i poslao je loptu u mrežu. Velika radost fudbalera Reala i tuga u redovima Barselone na startu El klasika.

http://www.youtube.com/watch?v=OZzRKRr32ZE
21:37 (7) - Bejl je propustio dve šanse za Real

Bejl je propustio dve šanse za Real. Prvo je u petom minutu šutirao pored gola posle asistencije Iska, a onda je dva minuta izblokiran kada je sa oko 15 metara pokušao da pogodi mrežu Barselone.

21:33 (3) - Prvi žuti karton na meču i to za igrača Reala Iska Glavni sudija od početka meča drži konce u svojim rukama. Prvi žuti karton na meču za fudbalera Reala Iska posle grubog starta nad igračem Barselone. Katalonski klub samo minut traži penal, ali je Karvahal ispravno startovao. 21:30 (1) - Počela je utakmica u Valensiji Počela je utakmica u Valensiji. Prvi sa centra kreću fudbaleri Reala. 21:20 - Više od 50.000 gledalaca na Mestalji Utakmici u Valensiji prisustvuje više od 50.000 navijača. Pristalice dva tima napravile su sjajnu atmosferu. Na tribinama je najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo.

21.05 - Poznati sastavi oba tima Barselona će igrati u sledećem sastavu: Pinto, Alveš, Bartra, Maskerano, Alba, Ćavi, Buskets, Fabregas, Nejmar, Mesi, Inijesta. U startnoj postavi Reala biće: Kasiljas, Koentrao, Ramos, Pepe, Karvahal, Isko, Alonso, Modrić, Bejl, Benzema, Di Marija.

20:30 - Navijači oba tima pune stadion u Valensiji

Ekipa Reala drastično je oslabljena u meču za svoj prvi trofej ove sezone, pošto u timu neće biti Kristijana Ronalda. Prvi strelac španskog prvenstva, ali i Lige šampiona, u poslednje vreme je imao problema sa kolenom, na šta se nadovezala povreda zadnje lože. "Ne želimo da rizikujemo, biće još važnih utakmica", poručio je trener Reala Karlo Anćeloti. Kada su Katalonci u pitanju, neće igrati Pike i verovatno Bartra. Barselona je ove ove sezone dobila oba "El klasika". U prvom delu Primere na Nou Kampu bilo je 2:1 (1:0), a nedavno na stadionu Santjago Bernabeu 4:3 (2:2). Katalonci su do sada osvojili 26, a Madriđani 18 trofeja u Kupu Španije. Biće ovo ujedno repriza od pre tri godine, kada su isti rivali na istom stadionu odlučivali o trofeju u Kupu. Slavio je Real koje je s klupe predvodio Murinjo, a junak pobede bio je Ronaldo golom u produžecima.