Foto: Kurir Arhiva

Policija uhapsila serijskog provalnika

NA METI: Opljačkani političar i bankar!

Ivan P. provalio u kuće Zorana Bakija Anđelkovića, bivšeg funkcionera SPS, i Ljubomira Mihajlovića, bivšeg direktora Komercijalne banke

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Krao da bi kupovao drogu! Ivan P. (31) uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao kuće Zorana Bakija Anđelkovića, bivšeg funkcionera SPS i vlasnika „S medija grupe“, kao i Ljubomira Mihajlovića, bivšeg direktora Komercijalne banke. Ivan P. je serijski provalnik, a u protekle dve nedelje obio je nekoliko porodičnih kuća u Beogradu, iz kojih je odneo više od osam hiljada evra. Noćni upad - Osumnjičeni je u noćnim satima ulazio u kuće, uglavnom na Čukarici i u Žarkovu, odakle je krao šta je stigao - od novca, preko nakita do tehničkih uređaja. Na meti lopova bili sui domovi bankara i političara, u koje je provalio u noći između 12. i 13. aprila - kaže naš izvor. Zoran Baki Anđelković potvrdio je za Kurir da je lopov iz njegove kuće odneo par starih patika, priveske i bižuteriju, zbog čega nije ni prijavljivao krađu. - Vrednost ukradenih stvari je beznačajna. On je šrafcigerom otvorio aluminijumska vrata u delu kuće u kojem niko ne boravi. Ispreturao je sve živo, ali tamo nije ni imao šta da nađe. Mi smo najverovatnije tada sedeli u sobi, ali sreća pa nisam ništa čuo, inače ne znam kako bih reagovao da sam ga zatekao u krađi - kaže Anđelković. Iste večeri Ivan P. provalio je i u kuću Ljubomira Mihajlovića. - Iz kuće Mihajlovića, koji živi u istom kraju kao i Anđelković, lopov je odneo jedno zlatno nalivpero i nešto nakita. Mogao je neopaženo da se ušunja jer te večeri nikoga nije bilo kod kuće - kaže naš izvor. Sve priznao Uhapšeni Ivan P. je, kako saznajemo, ukradenu robu i novac uglavnom trošio na narkotike. - Njega je policijska patrola našla kako u besvesnom stanju leži u Ulici Sretena Mladenovića. U torbi koju je imao kod sebe nađeno je 8.250 evra, oko 64.000 dinara, zlatan nakit, bižuterija, više ručnih satova, pozlaćena nalivpera, naočare, ali i 1,29 grama heroina. Kad se malo povratio, osumnjičeni je rekao da je ulazio u kuće i krao stvari, i priznao da je provalio u domove Anđelkovića i Mihajlovića - kaže naš izvor.

Obijao domove... Ivan P. (31)

Maler ISTI LOPOV GA OPLJAČKAO DVAPUT Zoran Baki Anđelković kaže da ovo nije prvi put da mu je kuća na meti lopova. - I pre dve godine mi je obijena kuća. Tada smo supruga i ja bili na moru, a lopov je ojadio moju ženu. Odneo joj je vredan zlatan nakit, prstenje i ogrlice... Mislim da je čak isti momak i tada obio kuću - kaže Anđelković.