Čokoladna torta

Recept dana
> 16:28h

Sastojci: - 125 ml mleka - 500 g čokolade za kuvanje - 250 g omekšalog putera - 250 g šećera - 4 jajeta - 100 g gustina - 250 g keksa - 3 kašike kakaoa - 1 prašak za pecivo - 600 ml slatke pavlake - 6 kašika ruma Priprema: Rernu zagrejte na 175 stepeni. Mleko stavite na vatru da se polako zagreva. Naseckajte 100 g čokolade, rastopite je u mleku i ostavite da se smesa prohladi. Penasto umutite puter i šećer, pa naizmenično sa 50 g gustina umešajte jedno po jedno jaje. Izmešajte zasebno ostatak gustina, keksa, kašiku kakaoa i prašak za pecivo, pa tu smesu umešajte zajedno s prohlađenim čokoladnim mlekom. Testo sipajte u namašćeni kalup (promera 26 cm), pecite ga u rerni 30 minuta, pa izvadite da se ohladi. Zagrejte slatku pavlaku, pa je sklonite s vatre. Krupno naseckajte preostalih 400 g čokolade i rastopite je u pavlaci. Izlijte smesu u posudu za mućenje i ostavite dva sata u frižideru. Čokoladno testo presecite na tri kore, pa ih poprskajte rumom. Ohlađenu čokoladnu smesu promešajte, njom nafilujte kore i tortu ukrasite po želji.