Nada se transplantaciji srca u Beču

APEL ZA POMOĆ: Sandra Svorcan devojka koja se sama bori za goli život!

Teško boriti se sa ovakvom bolešću. U poslednje vreme često mi se javlja glavobolja kao uzrok promene vremena, otok nogu uz veliku količinu diuretika najveće miligraže što ni malo nije povoljno za moje bubrege koji se u tom momentu isušuju i nastaju veliki bolovi. Tu je takođe otok jetre zbog velike dnevne količine lekova, kaže Sandra

Društvo
> 00:00h

SUBOTICA - Vreme je praznika, Uskrs se bliži. Pre nekoliko nedelja na tviteru sam naletela na profil mlade devojke koja je tražila pomoć.

Pomislila sam da još jedna osoba u nizu kojoj je potrebna pomoć. Prešla sam preko njenog profila i shvatila da se ta devojka, sama samcata, u pravom smislu te reči bori za svoj život. Sama radi sebi marketing, deli slike, poziva ljude da uplate novac.

Sandra Svorcan iz Subotice, ima 23 godine, student je ekonomije na Megatrendu, ali je zbog zdravstveniih problema prestala da studira.

Čule smo se pre par nedelja ispričala mi je kako se bori za sebe, za novo srce i zadivila me je snagom i hrabrošću. Sandra je izuzetno prijatna osoba i zadivljujuće se bori za svoj goli život.

Sandra, svaka ti čast na hrabrosti i jačini koju pokazuješ. Preostalo je još ''malo'' novca za tvoj odlazak u Beč na transplantaciju srca.

Kako boriš Sandra i u čemu nalaziš snagu?

Mogu da kažem da je vrlo teško boriti se sa ovakvom bolešću, nije ni malo lako probuditi se ujutru sa nekom novom tegobom koja će me usporiti u dnevnim aktivnostima, U poslednje vreme često mi se javlja glavobolja kao uzrok promene vremena, otok nogu ( koji vrlo brzo nestane ) uz veliku količinu diuretika najveće miligraže. Počev 2010. godine od 20 mg, da bi sad došla na dozu od 500 mg što ni malo nije povoljno za moje bubrege koji se u tom momentu isušuju i nastaju veliki bolovi. Tu je takođe otok jetre zbog velike dnevne količine lekova! Što se tiče sakupljanja novca, to sam prepustila da ide svojim tokom, ali naravno iščekivanje je ogromno!!!! Najviše snage pronalazim u krugu moje porodice i mog dečka, oni su velika potpora kroz ceo moj život, ispričala je Sandra.

Ko ti je najveća podrška? Koja su stremljenja i nadanja?

Pored porodice najveća podrška su svi moji tviterasi i fejzbukovci, kao i građani Srbije i građani Republike Srpske, a najviše su doprineli moji Subotičani, njima sam neizmerno zahvalna. Isuviše je veliki spisak. Nadam se brzom odlasku na listu čekanja za transplantaciju srca u Beču kao i uspešnoj operaciji i postoperativnom toku.

Šta bi poručila čitaocima?

Ako su ikako u mogućnosti da pošalju jedan prazan SMS na 1494, tako bi donirali 100 dinara (važi za sve tri mreže), kao i ako im mogućnosti dozvoljavaju da uplate na račune u Komercijalnoj banci.Pre svega bih se zahvalila svim ljudima koji su uz mene, koji me podržavaju na bilo koji način, bila to poruka, uplata, tweet na tweeteru ili objava na facebooku .Daće Bog da sve bude kako treba!

Linkovi preko kojih se može kontaktirati Sandra i uplatiti novac da dobije novo srce su :

http://www.sandrasvorcan.com/

https://www.facebook.com/groups/647210555322257/

http://newheartforsandra.webs.com/ za uplate iz inostranstva

Ivana Šantić