Foto: Nemanja Pančić

Najmlađa dobitnica Zlatnog ćurana govori za Kurir

Tamara Dragičević: Bilo me je stid da se ljubim s profesorom!

Nije prijatno kad nekoga kao što je Dragan Petrović Pele gledaš kao oca, a treba da ga zavodiš. Jeste da je to sve gluma, ali to ti dođe i kao incest

Pop kultura
> 00:00h

Lepa i talentovana! Posle filma „Montevideo, bog te video“ Tamara Dragičević dobila je nekoliko velikih uloga u pozorištu, a već sledeće godine očekuju je tri velike filmske premijere. Uživa u ljubavi s kolegom Petrom Benčinom, a za Kurir govori o tome kako je proslavila Vaskrs, da li je teško igrati s dečkom na sceni i koji joj je bio najteži glumački zadatak. - Praznicima se radujem kao malo dete, a Vaskrs sam provela u krugu porodice. Odrasla si u Dadovu. Da li si još tada odlučila da postaneš glumica? - Već u sedmom razredu osnovne škole čvrsto sam rešila da je to posao koji želim da radim. Krenula sam da idem u beogradska pozorišta, da uživam u predstavama i da maštam kako ću upisati glumu. Pre desetak dana imala si dve premijere - u Ateljeu komada „Slavna Florens“ i u Zvezdara teatru drame „Rođendan gospodina Nušića“. Šta ti je teže da igraš - tri različita lika ili veliku glumicu Ljubinku Bobić? - Što bi rekli, ne zna se šta je teže. (smeh) Bez šale, zaista je i jedno i drugo teško na svoj način - i promeniti tri potpuno različita lika za sat i po i igrati našu veliku glumicu i posebnu, neponovljivu Ljubinku Bobić. Kako je raditi s dečkom Petrom? - Opušteno i lepo. Najmlađa si dobitnica Zlatnog ćurana. Da li ti je teret tako velika nagrada? - Nije. Nemam vremena da na to tako gledam. Vreme ide, dolaze nove uloge, treba napredovati, pomerati granice i raditi na tome da se broj nagrada poveća. Ponosna sam na tu nagradu. To je zaista poseban trenutak u mojoj karijeri, pogotovo što sam tu ulogu spremala dok sam još bila student. U seriji „Miris kiše na Balkanu“ snimala si ljubavnu scenu sa svojim profesorom Draganom Petrovićem Peletom. Zašto ti je taj zadatak pao toliko teško? - Nije prijatno kad nekoga koga gledaš kao autoritet, oca, profesora treba da poljubiš i zavodiš. Jeste to sve gluma, zato smo mi i uradili te scene krajnje profesionalno i dobro, ali ti to dođe kao incest. Šta će se dešavati sa Eli u seriji „Montevideo, vidimo se“? - Čeka Milutinca i navija za njega, neće se Eli pojavljivati mnogo u nastavku serije. Sledeće godine moći ćemo da te gledamo tri filma - „Igra u tami“, „Tesla“ i „Panama“. Da li će 2015. biti tvoja godina? - Nadam se da hoće, mada nijedan od ta tri filma nije izvestan, sve je još uvek u pripremi.

Profesor i učenica... Pele i Tamara u „Mirisu kiše na Balkanu“

Manekenka u tri spota Pilota LEPO JE RADITI S KIKIJEM Da li ćeš biti manekenka u još nekom spotu Kikija i Pilota? - Što da ne. Snimanje spota za mene je bilo divno iskustvo i lepo smo radili i družili se.