Foto: Kurir štampano

Povreda zgloba ruke nimalo nije naivna

Novak ne igra Rolan Garos?

Đoković će morati da pauzira, verovatno će preskočiti turnir u Madridu, a neizvestan je i predstojeći grend slem u Parizu

Tenis
> 09:12h

Nadamo se najboljem! Novak Đoković poražen je u polufinalu Monte Karla od Rodžera Federera sa 2:0, ali veći problem je to što je naš teniser u tom duelu povredio zglob ruke i postavlja se pitanje da li će biti spreman za Rolan Garos, koji počinje krajem maja. Jedina dobra stvar u svemu je to što drugi reket sveta neće morati pod nož. - Neće biti potrebna operacija, imam zakazan pregled kod lekara, a zatim ću uraditi i magnetnu rezonancu da bi se utvrdilo kolika je težina povrede. Pre nedelju dana sam radio preglede i nije bilo nikakve rupture. Ovo sada nije u mojim rukama. Jedino je sigurno da mi predstoji odmor od tenisa i na teren ću se vratiti samo kad budem 100 odsto spreman - kazao je Đoković i dodao: - Od kraja prvog seta svaki udarac je bio bolan, naročito prilikom servisa. Nisam hteo da se predam, onda ljudi počinju da govore različite stvari o meni, i to je osnovni razlog zašto sam igrao do kraja. On je istakao da je veći deo meča protiv Federera imao problema sa zglobom i da već duže vreme kuburi s povredom. - Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zalečim, bio sam na lekovima svaki dan, koristio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspelo - zaključio je Đoković, koji će verovatno preskočiti turnir u Madridu.

Rodžerova dijagnoza FEDERER: NOLE NIJE IZGUBIO ZBOG POVREDE Švajcarac Rodžer Federer smatra da Novakova povreda nije uticala na konačan ishod polufinala, ali je istakao da je video da srpski igrač ima problema sa zglobom. - Video sam da je Novak povređen, ali mislim da je ključ pobede to što sam uspeo da odigram dobro. U nekim delovima meča igrao sam defanzivno, ali sam se trudio da budem što ofanzivniji, i to je dalo rezultat - izjavio je Federer.