Foto: Saša Pavlić

Respekt: Centar poštuje crno-bele

Jusuf Nurkić: Partizan je pravi gazda ABA lige!

U susret fajnal-foru Ulog je veliki, samo finalisti idu u Evroligu, tako da se ovo takmičenje pretvorilo u pravi rat, tvrdi reprezentativac BiH i igrač Cedevite

Košarka
> 11:50h

Spreman za Grobare! Mladi košarkaš zagrebačke Cedevite Jusuf Nurkić (19) otkriva za Kurir da neće biti vođen emocijama u polufinalnom duelu ABA lige s Partizanom, iako je strastveni navijač crno-belih. Kakva su tvoja očekivanja protiv Partizana? - Igramo protiv gazde ove lige! Oni u kojem god sastavu da izađu na parket, daju svoj maksimum. Plus će imati podrške publike. Za mene će igranje u takvoj atmosferi biti dodatni motiv. Čeka nas pakao, ali mi se nećemo predati. Dolazimo spremni u Beograd. Biće to zanimljivih 40 minuta, na kraju se cela sezona i sve što si radio svede na tu jednu utakmicu. Rado ističeš da navijaš za Partizan, šta ti se sviđa u toj ekipi? - Momci su za svaku pohvalu, igraju odličnu košarku i uvek daju maksimum na parketu. Imali su dosta nesreće s povredama ove sezone, ali su bez obzira na to uvek spremni da grizu i ostave srce na terenu. Kakvo je tvoje mišljenje o treneru Dušku Vujoševiću? - Nema potrebe previše govoriti o Dušku i njegovoj tradiciji s Partizanom, koju ne verujem da će iko ikad oboriti. Njegova bolest izbacila je ekipu iz ritma, ali oni su u svakom slučaju odlični bez obzira na to ko sedi na klupi. Ko će ove godine osvojiti ABA ligu? - Cedevita! Verujem da ćemo to biti mi. Ulog je veliki, samo finalisti idu u Evroligu, tako da se ovo takmičenje pretvorilo u rat. Na Partizanu je veći pritisak, a u drugom polufinalu Crvena zvezda ima veće šanse od Cibone. Da li bi voleo da jednog dana zaigraš u Partizanu? - Ne znam zaista, to je trenutno neizvodljivo i ne razmišljam o tome. Imam ugovor sa Cedevitom do 2017. godine i zadovoljan sam ovde. Sad mi je u glavi samo utakmica s Partizanom i osvajanje ABA lige - nije se dao Nurkić.

Jak kao stena NEMAM IDOLA Ko ti je bio uzor u mladosti? - Nemam idola, mada bi to mogao biti svaki dobar evropski ili NBA košarkaš. Ne želim da budem ničija kopija, trudim se da imam neki svoj prepoznatljiv stil.