Pao i Radnički

TITULA PRED VRATIMA MARAKANE: Zvezda 15. uzastopnom pobedom pobegla Partizanu na +6

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša sa 2:0, u 25. kolu Superlige Srbije i sada imaju šest bodova više od Partizana

Fudbal
> 10:00h

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša sa 2:0, u 25. kolu Superlige Srbije. Zvezda je na Marakani slavila golovima Đorđa Rakića u 49. i Mrđe u 74. minutu. To je bila 15. uzastopna pobeda izabranika Slaviše Stojanovića, koji sada imaju ogromnih šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, koji je ranije u utorak poražen u Kruševcu. Crveno-beli su sve bliži tituli pošto sada imaju 62 boda, dok je Partizan ostao na cifri od 56. U subotu se igra 146. večiti derbi, koji bi mogao i definitivno da odluči ko će osvojiti titulu. Tokom celog meča na Markani je vladala sjajna atmosfera, pošto navijači crveno-belih već slave osvajanje titule šampiona, koju taj klub čeka šest godina.

TOK MEČA

(19.57) - Utakmica je završena! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša sa 2:0, u 25. kolu Superlige Srbije. Izabranici Slaviše Stojanovića napravili su ogroman korak ka osvajanju titule, pošto sada imaju šest bodova prednosti u odnosu na Partizan. (19.51) 88. minut - Bakljada na severnoj tribini! Navijači Crvene zvezde već slave 15. uzastopnu pobedu. Pristalice crveno-belih s nestrpljenjem čekaju poslednji zvižduk sudije Dejana Santrača. (19.37) 74. minut - Gooooool! Zvezda vodi sa 2:0! Strelac je Mrđa. Milijaš je asistirao Mrđi, koji je rutinski obišao Filipovića i plasirao loptu u prazan gol za vođstvo crveno-belih od 2:0.

http://www.youtube.com/watch?v=p86MgMTpkho
(19.30) 67. minut - Filipović ponovo brani Nova prilika za fudbalere Crvene zvezde. Šutirao je Kovačević, ali golman Radničkog još jednom uspeva da sačuva svoj gol. (19.20) 57. minut - Novi pokušaj Milijaša Milijaš je dobro izveo slobodni udarac, ali je golman Filipović još jednom bio dobro postavljen i boksuje loptu. (19.12) 49. minut - Gooooool! Zvezda vodi 1:0! Rakić je realizovao prvu priliku za crveno-bele u nastavku meča. Njemu nije bilo teško da savlada golmana Filipovića posle odlične asistencije Ninkovića.
http://www.youtube.com/watch?v=DTxYaWrN7IE
(19.09) 46. minut - Počelo je drugo poluvreme Nastavljena je utakmica na Marakani. Zvezda u prvih 45 minuta nije uspela da postigne gol koji bi joj obezbedio velikih šest bodova prednosti u odnosu na Partizan. II poluvreme 18.50 - Kraj prvog poluvremena Zvezda je imala inicijativu u završnici prvog poluvremena, ali domaći tim ipak nije uspeo da postigne gol. Iako su crveno-beli u poslednjim trenucima imali nekoliko pokušaja Filipović je ostao nesavladan. (18.45) 44. minut - Izblokiran udarac Kovačevića Nova prilika za Zvezdu. Mrđa odlično prolazi po desnoj strani i centrira. Na loptu naleće Kovačević, ali je njegov udarac izblokiran. Lopta je pogodila Bulatovića u glavu, a od siline udarca fudbaler Radničkog je završio na travi. (18.34 ) 33. minut - Udarac Rakića, brani Filipović Odlična prilika za Crvenu zvezdzu. Šutirao je Rakić, ali je golman Filipović odlično intervenisao. Rakić je bio pomalo sebičan, pošto je mogao i da doda loptu Mrđi koji je bio potpuno sam. (18.19) 18. minut - Prva prava prilika za Zvezdu Ninković je asistirao Rakiću, golman Radničkog je odbio loptu, da bi u nastavku akcije šutirao Mrđa, ali je lopta prošla pored stative. (18.16) 15. minut - Udarac Lazovića Udarac Lazovića posle centašuta Nenadića sa leve strane, ali nema promene rezultata. (18.10) 10. minut - Prvi put preti i Radnički Posle početnog pritiska crveno-belih i dva neprecizna udarca Milijaša, pripretio je i Radnički. Pokušao je Pejčića, ali je Kelhar izbacio loptu u korner. (18.01) 1. minut - Utakmica je počela Zvezda već u prvom minutu ima priliku i Mrđa postiže gol. Međutim pogodak je poništen zbog ofsajda. 17.50 - Dobrodošli na Kurir sport! Utakmica Crvena zvezda - Radnički počinje za deset minuta. Posle poraza Partizana u Kruševcu, Zvezda ima veliku priliku da pred derbi dođe do šest bodova prednosti i na korak od titule. Sastavi: Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Rakić, Mrđa. Radnički: Filipović, Pauljević, Bulatović, Kosorić, Pavlović, Jovanović, Ćulum, Trišović, Krstić, Pejčić, Stojanović.