Foto: Fotomontaža

Nema karakter: Pevač pokazao svoju dvoličnost

GEORGIEV POSTAO ZVEZDA GRANDA: Pljuvao narodnjake, a sad radi za Brenu!

Nema stida: Vlado će biti jedan od autora na novom albumu estradne zvezde iako je vrstu muzike koju ona peva godinama javno omalovažavao

Stars
> 07:40h

Možda ga i zajaše! Vlado Georgiev radiće s Lepom Brenom iako godinama govori da se grozi folk muzike! U medijima je objavljeno da će crnogorski pevač biti autor pesama na novom albumu folk zvezde, a da je ta saradnja proizašla iz intenzivnog druženja sa Sašom Popovićem i Žikom Jakšićem, za šta se nije znalo u javnosti. Iako je više puta demantovao da je dolazio u prostorije „Granda“ kada se pisalo o tome, izgleda da Vlado nije govorio istinu. A šta je istina kad je u pitanju njegovo muzičko opredeljenje i da li bi se odrekao svojih „uverenja“ zarad novca - sada je više nego jasno! I te kako bi se odrekao! Iako je Brena pevačica folk muzike, kada kane dobra lova, Georgiev nema problema da se preobrati u nekoga ko svim srcem ulazi u saradnju. Dvolično. Dok love nije bilo, pljuvao je po takvima kao što je ona i omalovažavao ih je. A može biti da se njegove pesme ne slušaju baš tako kao što bi on želeo, pa mu svaka kinta dobro dođe. U jednom intervjuu mu je postavljeno pitanje čime je pokrenuo publiku, koja je poslednje dve decenije temeljno terorisana turbo-folkom i tehno muzikom. - Ja sam samo otvorio vrata koja su bila zatvorena i ta publika je imala slamku za koju da se uhvati. Nakon dugogodišnjeg terora i kulturološkog genocida koji je bio neophodan da bi u ratnom bezumlju mogao da manipulišeš ljudima, normalno je bilo da prvo moraš da srozaš kulturu. Nažalost, danas smo u svetu predstavljeni takvim‚ „zvezdama‘‘. Ne želim da se osećam kao Robin Hud zbog toga što sam prvi imao petlju da napišem normalne pesme i da s njima izađem pred publiku - izjavio je tada Georgiev. Sad vidimo koliko je bio iskren. Prihvatio se posla s onima koje, izgleda, samo u medijskim izjavama ne podnosi. Na pare nije gadljiv. Ukoliko možda nekad napravi koncert u Beogradu, nećemo se začuditi ako zapeva hitove kolega iz sveta folka.

Ovako je Georgiev govorio NE ZANIMAJU ME TURBO-FOLK BLJUVOTINE I ONI KOJI IM VERUJU - Dobro, bio sam u „Grandu“, gde ću danas? Na Mars? Pu! - Ne zanimaju me tabloidi koji objavljuju turbo-folk bljuvotine, kao ni čitaoci koji im veruju. - Da je neki turbofolker drkao negde po trilerima, bilo bi krcato. Ovako Natali Kol u dopola punom Domu sindikata. Tuga za Beograd. - Na koncertu u Nišu 2013. godine iskritikovao je nadležne institucije „jer im je važniji turbo-folk od džez festivala“.