Foto: Reuters

Kraj drame u Indoneziji

PIJANI OTMIČAR UHAPŠEN: Specijalci upali u oteti avion Virdžina na aerodromu na Baliju

Australijski boing 737 koji je poleteo iz Brizbejna prisilno je sleteo jer je pijani putnik, za kog se ispostavilo da nije nikakav otmičar, pokušao da uđe u kokpit i preuzme kontrolu nad avionom

Planeta
> 01:26h

BALI - Svi putnici i posada boinga 737 australijske kompanije "Virdžin Australija", čija je otmica pokušana na letu od Brizbejna za Bali, živi su, zdravi i bezbedni pošto je muškarac, navodni otmičar, uspešno savladan i uhapšen.

Drama na aerodromu na Baliju kratko je trajala pošto su indonežanski specijalci posle silovitog upada u kokpit letelice brzo preuzeli kontrolu nad vazduhoplovom. U međuvremenu je stigla vest da pokušaja otmice nije ni bilo već da je reč o incidentu u toku kojeg je pijani putnik pokušao da uđe u pilotsku kabinu i navodno preuzme kontrolu nad avionom.

Prema prvim informacijama, avion je prisilno sleteo na aerodrom na Baliju, u Indoneziji, javila je tamošnja Metro TV, a prenele agencija Rojters i televizijska stanica Raša tudej.

Nekadašnja australijska aviokompanija Virdžin blu je niskobudžetni avioprevoznik koji od pre nekoliko godina nosi ime Virdžin Australija. Kompanija V Australija drugi je avioprevoznik po veličini flote u Australiji, a prvi u svetski poznatoj kompaniji Virdžin čiji je osnivač i vlasnik čuveni milijarder i avanturista Ričard Brenson.