Klasik Lava Tolstoja opet u Beogradu

DOGAĐAJ SEZONE: Anu Karenjinu je ubilo to što je živela u snovima

Bravure: Posebno je dirljiva scena kad se Nina Janković i ja susrećemo u mraku uz stihove „Zar ne vidiš da mi se oči sklapaju“, kaže Milena Vasić

Pop kultura
> 00:00h
FOTO: Dragan Kadić
FOTO: Dragan Kadić
FOTO: Dragan Kadić
FOTO: Dragan Kadić

Sve srećne porodice liče jednu na drugu, svaka je nesrećna...

Posle skoro pola veka, novo čitanje klasika Lava Nikolajeviča Tolstoja „Ana Karenjina“ u režiji Juga Radivojevića premijerno je izvedeno u Beogradu. Moderna priča Publika je sinoć u pozorištu Madlenijanum videla nešto potpuno drugačije. Modernu priču o ljubavi smeštenu u Rusiju krajem prošlog veka, punu intriga, spletki, patnji i bola. - Režija Juga Radivojevića je pomirila tradicionalno i moderno. Zbog glumaca je namenjena mlađoj publici, ali mislim da će sve generacije moći da nađu sebe.

Branko Kockica sa suprugom

Radujem se što je već unapred rasprodato pet izvođenja - rekla je za Kurir Madlena Cepter, koja je glavni „krivac“ što se ruski klasik ponovo igra u Srbiji. Naslovnu ulogu tumači Nina Janković, njenog ljubavnika Vronskog Viktor Savić, a supruga Tihomir Stanić, koji je zamenio Sergeja Trifunovića nedelju dana pred prvo izvođenje.

Vanja Udovičić

- Od početka karijere sam uskakao. Ponekad sam igrao premijere sa samo jednom probom. Sada sam imao sasvim dovoljno vremena. Tekst je divan i lako se nauči. Uloga je kao skrojena za mene - lep dar jer prvi put igram u Madlenijanumu. Nina je najlepša glumica s kojom sam igrao, mada je bilo još lepotica u mojoj karijeri - ističe Stanić. U ansamblu su i Aleksandar Radojičić, Milena Vasić, Tamara Aleksić, Igor Đorđević i deca Stefan Jovanović, Petar Jekić i Olivera Vukadinović. Scenograf je Aleksandar Denić, kostimograf Momirka Bailović, a asistent režije Maša Radović.

Mirjana Bobić

- Vreme je bilo da odigram ovakvu ulogu. Daša je jedna zverka koja se bori da sačuva porodicu, muža koga voli, da uda sestru, a na kraju spoznaje koliko život nije ono što smo očekivali. Ipak, prihvata da ga živi, za razliku od glavne junakinje, koja nije imala snage da se izbori - veli Milena. Predstavi divan ton daje muzika Aleksandra Koraća i grupa EKV i Letu štuke. Mnogo poznatih - Posebno je dirljiva scena kad se Nina i ja susrećemo u mraku uz stihove „Zar ne vidiš da mi se oči sklapaju“. Daša je odlučila da otvori oči i udahne život postojećem bogu, a Ana je nastavila da sanja - zaključuje Vasićeva. Prvo izvođenje došli su da pogledaju Vanja Udovičić, Zdravko Šotra, Ljubiša Ristić, Minja Subota, Mirjana Bobić, Branko Kockica sa suprugom, Tanja Peternek i drugi.

Filip i Marlena Cepter

Nina Janković NAJTEŽE MI JE BILO DA ODIGRAM KRAJ Nina Janković dobila je najveći aplauz na poklonu, a mladu glumici iz Šapca su iz prvih redova bodrili roditelji i dečko Mateja Dičić. - Ana je uloga koju sam čekala. Ovako jak lik bilo bi lepo da ima svaka glumica u karijeri - kaže Nina, koja je vodila ljubav na sceni s Viktorom Savićem: - Na početku imamo lepu ljubavnu priču, a onda dolazi nerazumevanje. Najteže mi je bilo da odigram kraj i odlazak na železničku stanicu.