Ima za čime da žali

ISPUSTILA TITULU: Ana osvojila prvi set, pa izgubila od Šarapove u finalu Štutgarta

Ana Ivanović je u velikom finalu u "Porše areni", posle preokreta, poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 6:3, 4:6, 1:6

Tenis
> 13:50h

ŠTUTGART - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji prvu titulu na WTA turniru u Štutgartu. Ana Ivanović je u velikom finalu u "Porše areni", posle preokreta, poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 6:3, 4:6, 1:6. To je bio 10. međusobni duel dve, po mnogima, najlepše teniserke, i osma pobeda Ruskinje. Šarapova je tako odbranila trofej na turniru u Štutgartu.

Ana Ivanović nije uspela da osvoji 14. trofej u karijeri, a treći ove sezone. S druge strane Marija Šarapova je ovom pobedom osvojila 30. jubilarnu titulu u karijeri, ali tek prvu u 2014. godini. Ivanovićeva definitivno ima za čime da žali s obzirom da je vodila sa 1:0 u setovima i imala brejk prednosti na startu drugog seta.

http://www.youtube.com/watch?v=IfcMP57IaTY
TOK MEČA Šarapova u petom gemu stiže do duplog brejka i velikog vođstva Ana je potpuno stala u trećem setu i Šarapova ekspresno privodi meč kraju. Ruskinja je bez problema osvojila i naredna dva gema i na kraju ubedljibo stiže do druge uzastopne titule na turniru u Štutgartu. Gubitak drugog seta uticao je na igru Ane Ivanović na startu odlučujućeg seta. Srpska teniserka je već na startu ispustila svoj servis, pa probuđena Šarapova stiže do prednosti. Ruskinja je bila sigurna i na svom servisu i vodi sa 2:0 u gemovima.

III set U završnici drugog seta obe teniserke su sigurne na servisu, pa je Šarapova u desetom gemu došla u situaciju da servira za izjednačenje. Ana je izvršila pritisak na protivnicu, imala je 30:30, ali se Šarapova iz nezgodne situacije izvukla odličnim drugim servisom. Maša je posle jednog sata i 38 minuta igre dobila drugi set sa 6:4, pa će se igratti treći odlučujući set. Ana ima za čim da žali. Ivanovićeva je u petom gemu ponovo imala šansu da oduzme servis protivnici, ali je Šarapova odigrala savšen poen i na kraju osvojila gem za 3:3. Usledio je novi pad u igri Ane Ivanović pa Šarapova stiže do novog brejka i velikog preokreta - Ruskinja vodi sa 4:3 u drugom setu.

Ipak Šarapova u sledećem gemu još jednom pokazuje da se nikada ne predaje. Ivanovićeva je imala gem loptu, ali je u najgorem mogućem trenutku napravila duplu servis grešku, a u nastavku Ruskinja pravi ribrejk i ekspresno se vraća u meč. Ana vodi sa 3:2 u gemovima Međutim, to nije dugo trajalo pošto je srpska teniserka već u četvrtom gemu ponovo iskoristila slabije servise Šarapove. Ruskinja po peti put na meču nije uspela da se odbrani, pa Ana na startu drugog seta vodi sa 3:1. Ana je odličnu igru prenela i u drugi set. Ivanovićeva je sigurnim servisom bez problema povela sa 1:0, da bi Šarapova odgovorila istom merom.

II set Međutim Ana se nije predala uzvratila je istom merom i na servis Šarapove dolazi do nove dve vezane set lopte. Šarapova već na prvoj jedan bekhend šalje u aut, pa Ivanovićeva posle 51 minuta igre osvaja uvodni set sa 6:3. Ivanovićeva nije iskoristila prvu priliku da privede prvi set kraju iako je imala set loptu na svoj servis. Šarapova počinje da igra bolje i koristi Anin pad. Ruskinja uspeva da veže dva brejka i da smanji prednost protivnice na 5:3.

Ana preciznim i sigurnim servisima stiže do vođstva od 4:0. Igra se odličan tenis, ali Ruskinja nikako ne uspeva da uzme gem sjajnoj Ani., koja posle nekoliko spektakularnih poena pravi i treći vezani brejk za 5:0 i dolazi u situaciju da servira za prvi set. Ivanovićeva je nastavila svoju seriju i rutinski stiže do vođstva od 2:0, da bi zatim usledio novi brejk Srpkinje. Iako je Šarapova uz dosta muke stigla do gem lopte Ana nije odustajala i novim vinerom koristi drugu priliku za 3:0. Ana je odmah na startu oduzela servis Mariji Šarapovoj. Ivanovićeva je odlično ušla u meč i maksimalno koristila svaku priliku da poentira na drugi servis Ruskinje. I set