Nebojša Milosavljević iz nekadašnje kancelarije traži inventar

CIRKUS: Tužio opštinu zbog stalka za papir od 300 dinara!

Bivši predsednik Blaca dobio sporove za stolicu, slike i maketu jedrenjaka koje mu opština nije vratila. Druga strana ga tuži jer je trošio struju za akvarijum

Srbija
> 00:00h

BLACE - Sukobi oko drangulija. Bivši predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević (DS) tužio je opštinu jer navodno nova vlast nije htela da mu vrati stalak za papir od pletene žice, čija je vrednost oko 300 dinara. Stalak je ostao u kabinetu kad je on posle desetogodišnje vladavine smenjen 2011. Aktuelni predsednik opštine Radoje Krstović (DSS) kaže da nisu sprečavali Milosavljevića da uzme stalak. Oštećeni zidovi Inače, ovo nije jedini spor dve strane oko inventara. Milosavljević ističe da se dogovorio s komisijom da neke njegove stvari ostanu dok ne aktivira advokatsku kancelariju. Kasnije je uputio dopis opštini da mu dostavi te stvari. - Opština je odbila da mi vrati stvari jer su ih zaposleni koristili kao estetske predmete. Dobio sam sporove za stolicu, uramljenu mapu blackog kraja, dve umetničke slike, akvarijum i maketu jedrenjaka. Kad su izgubili te sporove, tužili su me jer su te stvari navodno nanele štetu kabinetu - akvarijum je trošio struju, slike i mapa su oštetili zidove, a jedrenjak komodu, potražujući 1,2 miliona dinara. Rešen spor Spor je rešen odbijanjem zahteva opštine od Apelacionog suda u Nišu - pojašnjava Milosavljević i dodaje da je opština zbog ovih sporova platila troškove 140.000 dinara. (M. Đ.)

Krivac 1... Sporni stalak

Krivac 2... Jedrenjak

Mislio da će se vratiti NAMERNO OSTAVIO STVARI? Jedan političar iz Blaca tvrdi da je Milosavljević namerno ostavio stvari u kabinetu jer je mislio da će se brzo vratiti na funkciju. - On je verovao da će za nekoliko meseci da padne vlast i da će on opet biti predsednik. Mislio je da je nezamenljiv - kaže naš sagovornik.