Vazdušasta krempita

Recept dana
> 21:06h

Sastojci

Kora ♦ 6 žumanaca ♦ 6 kašika šećera ♦ 3 kašike ulja ♦ 3 kašike mleka ♦ 6 kašika brašna Fil ♦ 6 belanaca ♦ 19 kašika šećera ♦ 4 pudinga od vanile ♦ 1 l vode Priprema Umutiti varjačom 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašika ulja, 1,5 kašika mleka i 3 kašike brašna. Koru razvući u manjem plehu na pek papiru i peći na 200 stepeni. Tako ispeći dve kore. Za fil dobro umutiti 6 belanaca sa 15 kašika šećera. U 1 l vode i 4 kašike šećera zakuvati 4 pudinga od vanile i vruće dodavati polako u belanca uz neprestalno mućenje, dok se masa ne sjedini. Donja kora ostaje u plehu, preko nje ide vruća umućena masa (fil), pa preko gornja kora. Kolač pre služenja ohladiti u frižideru. Seći kocke i svaku posuti prah šećerom. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45