Neprimereno

SKANDALOZNO: Omladinci Vojvodine salutirali nacistističkim pozdravom

Antifašistička Akcija Novog Sada protestovala zbog ponašanja mladih fudbalera, rođenih 1999. godine i apelovala na ljude u klubu da ih nauče istoriju i pričaju o žrtvama koje su fudbaleri kluba podneli za vreme ratova

Fudbal
> 14:38h

Antifašistička Akcija Novog Sada upozorila je na neprimereno ponašanje omladinaca Fudbalskog kluba Vojvodina (igrači rođeni 1999. godine koji salutiraju nacističkim pozdravom.

Ova antifašistička organizacija je objavila i fotografiju, gde se vide osmorica omaldinaca, od kojih četvorica salutiraju.

"Razumemo da su ovi omladinci u uzrastu u kom tek formiraju pogled na život, razumemo i da su proizvod jednog bolesnog i poremećenog društva u kom je normalno i poželjno sve što je nenormalno i bolesno, ali ne razumemo zaposlene u FK Vojvodina koji su zaduženi, pored sportskog, i za pedagoški rad sa ovom decom. Apelujemo na ljude u Vojvodini koji su zaduženi za rad sa omladinskim kategorijama da upoznaju svoje učenike sa žrtvama koje su klub i njeni članovi podneli u borbi protiv fašizma", navodi AFANS.

Ova organizacija navodi da ovakvo ponašanje ne priliči omladincima Vojvodine, kluba čiji su članovi i igrači dali živote u borbi protiv fašizma u Dugom svetskom ratu i Španskom građanskom ratu, braću Peru i Milana Simina, Milana Stoja, Živka Brzaka, Dušana Šućova, Radovana Božina, Svetozara Cvete Džanića i Boška Petrovića.

Kurir sport / 021.rs