Foto: Fonet

O sastanku s Bertomeuom

MALJKOVIĆ ISKRENO: Molili smo za Zvezdu i Partizan

Srpski košarkaški trener i Aleksandar Đorđević pokušali na sve načine da našim klubovima omoguće vajld kard za Evroligu

Košarka
> 19:40h

Sirotinjo, i bogu si teška. Srpski košarkaški stručnjak Božidar Maljković i naš selektor Aleksandar Đorđević imali su sastanak s prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom. Maljković je pokušao da svoje dugogodišnje poznanstvo s Bertomeuom iskoristi kako bi pokušao da izdejstvuje vajld kard za naše klubove koji nisu uspeli da se plasiraju u najjače klupsko takmičenje. Aduti naše košarke - Hteli smo da smekšamo stav Evrolige da Crvena zvezda i Partizan dobiju vajld kard. Naši aduti su povezanost naroda s košarkom, koja nigde nije izražena kao kod nas, tradicija, rezultati, veliki igrači, treneri... Rekao nam je da je to veoma teško, gotovo nemoguće - kaže Maljković i objašnjava šta je jedan od najvećih problema:

- Bertomeu je imao sastanak s predsednikom Hapoela iz Jerusalima. Ručali su od dva do četiri, a onda mu je sagovornik saopštio da je tokom ručka postao bogatiji za dve milijarde dolara jer je prodao Tviter! Njihov budžet je bez limita i nema tog uslova koji ne bi ispunili. Isto je i s katarskim fondom koji je kupio PSŽ. Uz svu našu tradiciju i istinite epske pesme, mislim da od vajld karda nema ništa!

Diplomatija nije pomogla... Maljković i Bertomeu

Kvalifikacije u Srbiji Druga tema razgovora bilo je domaćinstvo kvalifikaciong turnira za Evroligu na kojem će učestvovati Crvena zvezda. - Za to postoje velike šanse, ali samo ako se nastavi s razgovorima i radom. Da ne bude sad da smo rekli da hoćemo, pa ćemo se javiti deset dana pred početak kvalifikacija. Mora se stalno biti u kontaktu sa Evroligom da bi se dobila organizacija - tvrdi Maljković.

Izgubljeno vreme SRPSKI SERDARI I VOJVODE Maljković kaže i da je neophodno promeniti sistem rada u Srbiji: - Mi od 2002. godine nemamo veliki trofej, Partizan je ulazio u Top 16 i bio svitac u noći, svetleća reklama. Hrvati imaju pet-šest mladih igrača, što kod nas baš nije slučaj. Mnogo smo vremena izgubili i moramo se vratiti formiranju igrača. Problem je što ljudi ne vole istinu ako nije lepa za uho. Kod nas je sve „ja tebi serdare, ti meni vojvodo“!