Crveno-beli korak bliže tituli

PREBOLELI PARTIZAN: Crvena zvezda savladala Rad i sačuvala +3

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rad sa 2:0 u 27. kolu Superlige Srbije i ponovo imaju tri boda prednosti u odnosu na Partizan

Fudbal
> 00:00h

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rad sa 2:0 u 27. kolu Superlige Srbije i ponovo imaju tri boda prednosti u odnosu na Partizan.

Zvezda je do nove pobede na Marakani, jubilarne 20. u prvenstvu, stigla golovima Nenada Milijaša u 33. minutu i Dragana Mrđe u 48. minutu. Crveno-beli sada ponovo imaju tri boda prednosti u odnosu na Partizan, koji je nešto ranije u subotu Novom Sadu deklasirao Donji Srem sa 5:0. Crvena zvezda tri kola pre kraja prvenstva vodi na tabeli Superlige Srbije sa 65 bodova, dok Partizan ima 62. Zvezda do kraja šampionata igra sa OFK Beogradom, Slobodom i Vojvodinom u Novom Sadu.

TOK MEČA 21.27 - Kraj utakmice, nova pobeda Crvene zvezde Posle četiri minuta sudijske nadoknade glavni sudija Filipović svira kraj. Fudbaleri Zvezde savladali su Rad sa 2:0 u 27. kolu Superlige Srbije i ponovo imaju tri boda prednosti u odnosu na Partizan. Crveno-beli vode na tabeli sa 65 bodova, dok Partizan ima 62. 21.13 (80. minut) - Konačno dobra prilika za Rad Zapretili su gosti preko kapitena Miloševića. On je veoma snažano šutirao, ali je lopta išla direktno u golmana Bajkovića koji bez problema zaustavlja jedan od retkih pokušaja fudbalera Rada. (21.12) 79. minut - Veliki promašaj Mrđe Ponovo je najbolji strelac Superlige bio sebičan. Mrđa je posle novog odličnog prodora rešio da sam završi akciju, ali je šutirao visoko preko gola. Mrđa je i ovog puta mogao da uposli Rakića koji je sjajno pratio njegov prodor. 21.09 (75. minut) - Zvezda rutinski čuva prednost Domaći fudbaleri rutinski čuvaju prednost na Marakani. Crveno-beli su sve bilži jubilarnoj 20. prvenstvenoj pobedi. 20.52 (59. minut) - Odličan prodor Mrđe Nova velika prilika za Crvenu zvezdu. Mrđa je sjajno prošao po desnoj strani, ali je Danilović odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. Mrđa je bio sebičan, pošto je na drugoj strani imao slobodnog Kasalicu. 20.40 (48. minut) - Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 2:0! Crveno- beli u nastavku ekspresno stižu do drugog gola, a strelac je Mrđa. Najbolji strelca lige postiže 18. gol u sezoni. Milijaš je izveo korner, a Mrđa na prvoj stativi glavom matira golmana Danilovića.

http://www.youtube.com/watch?v=BSLUP8vBcno
20.38 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme na Marakani Fudbaleri Crvene zvezde i rada ponovo su na terenu. Zvezda od 33 minuta vodi golom kapitena Nenada Milijaša sa penala II poluvreme 20.18 - Kraj prvog poluvremena Zvezda je u sudijskoj nadoknadi vremena nastavila da vrši pritisak na goste. Prvo je Milijaš iz kornera s desne strane direktno gađao gol, ali je Danilović izbio loptu. Posle novog kornera sa leve strane fudbaleri Crvene zvezde traže penal zbog novog igranja rukom, ali sudija Filipović odmahuje rukom i ubrzo zatim svira kraj prvog poluvremena. 20.05 (33. minut) - Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 1:0! Posle natezanja oko toga da li je Milijaš stavio loptu na kreč, kapiten Crvene zvezde bez greške izvodi penal i donosi vođstvo crveno-belima.
http://www.youtube.com/watch?v=GZdJ8qB-j20
20.04 - (32. minut) - Penal za Zvezdu! Raspopovića je lopta napucala u petercu, a sudija Filipović pokazuje na belu tačku. Milijaš je preuzeo odgovornost. Zvezda u prošlom kolu protiv Partizana nije realizovala dva penala. 19.57 (26. minut) - Odličan prodor Lazovića Lazović je odlično prošao po desnoj strani, ušao je u kazneni prosotr, ali je sjajnou akciju završio nepreciznim udarcem. Lazović je gađao suprotni ugao, ali je lopta prošla pored stative. 19.53 (22. minut) - Rad preti iz kontre Malo je nedostajalo da gosti prvi postignu gol na Marakani. Sevnula je kontra fudbalera Rada, ali je Milošević bio neprecizan. On je uhvatio volej posle greške Pečnika, ali je iz izgledne prilike šutirao preko gola. 19.47 (16. minut) - Velika prilika za Zvezdu Sjajna prilika za fudbalere Crvene zvezde. Mijailović je bio neprecizan posle prodora i asistencije Kasalice. On je bio sam u sredini kaznenog prostora, ali je šutirao pored leve stative. 19.37 (6.minut) - Zvezda u ofanzivi Fudbaleri Crvene zvezde napadaju od samog starta. Odbrana Rada je od prvog minuta pod pritiskom. U šestom minutu Mrđa šutira posle solo prodora, ali Danilović sigurno hvata loptu 19.34 (3. minut) - Poništen gol Crvene zvezde Crveno-beli su odmah uspeli da zatresu mrežu Rada, ali je pogodak poništen zbog očiglednog ofsajda Kasalice. Kasalica je naleteo na obijenu loptu posle udarca Lazovića. 19.32 (1. minut) - Počela je utakmica na Marakani Fudbaleri Crvene zvezde protiv Rada brane prvo mesto na tabeli. Posle ubedljive pobede Partizana večiti rivali su trenutno izjednačeni na vrhu tabele Superlige Srbije sa po 62 boda. Pred početak meča minutom ćutanja još jednom je odata počast nedavno preminulom Vujadinu Boškovu. 19.20 – Dobrodošli na Kurir sport! Fudbaleri Crvene zvezde od 19.30 časova na Marakani igraju protiv Rada u 27. kolu Superlige Srbije. evo sastava timova: Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Mrđa, Kasalica. Rad: Danilović, Knežević, Urošević, Ćirković, Lazevski, Gnjatić, Raspopović, Milošević, Rodić, Stanojević, Injac.