Foto: Shutterstock

Incident o kome priča ceo grad

POLICAJAC DIVLJAO PO ZAJEČARU: Na momačkoj večeri pevačici navukao uniformu, pucao, istukao dete...

Pripadnik granične policije M. P. (29) tereti se da je službenim lisicama „hapsio“ zvanice, pucao iz službenog pištolja i na kraju napao učenika koji je prolazio ulicom

Crna Hronika
> 00:00h

ZAJEČAR - Završio u pritvoru! Zaječarska policija odredila je dvodnevni pritvor svom kolegi M. P. (29), pripadniku granične policije, i njegovom zetu D. G. (21) zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Policajac M. P. tereti se da je 1. maja, odmah posle završene smene, u uniformi, otišao na proslavu momačke večeri kod prijatelja u zaječarskom naselju Višnjar, gde je već bio i D. G. Prema rečima očevidaca, oni su se ubrzo napili. Ovacije od gostiju - Policajac je najpre davao svoje lisice i ključeve zvanicama. Pripiti ljudi su vezivali jedni druge, smejali se i dobacivali lisicama, a M. P. se na sve to samo cerekao. Međutim, kad ga je malo kasnije ponela muzika, popustile su mu sve kočnice. Onako pijan, M. P. je skinuo uniformu i obukao pevačicu u gornji deo službene odeće, što su gosti pozdravili ovacijama - ispričali su očevici. Nakon veselja s pevačicom, M. P. je izvadio službeni pištolj i ispalio više hitaca u vazduh. Zatim je pištolj dodao svom zetu, koji je takođe pucao u vazduh. Srećom, povređenih nije bilo, iako se sve odigravalo u naseljenom mestu. - Međutim, policajcu i njegovom zetu ni to nije bilo dovoljno, pa su tokom proslave momačke večeri napali i izudarali nedužnog mladića, učenika srednje škole, koji je slučajno prolazio ulicom. Najpre su mu dobacivali „Gde ćeš, bre“, a onda su započeli svađu i krenuli da ga tuku! Oborili su ga i šutirali, ali je mladić uspeo da pobegne od dvojice pijanih nasilnika i odmah potraži lekarsku pomoć u hitnoj službi zaječarske bolnice. Srećom, nije zadobio teške povrede i posle ukazane pomoći pušten je kući - rekao je izvor Kurira. Oduzet pištolj Jelena Ciganović, portparol Policijske uprave u Zaječaru, potvrdila je da je prilikom privođenja policajcu oduzet službeni pištolj koji je zloupotrebio za šenlučenje. - Protiv pripadnika granične policije biće pokrenut disciplinski postupak, a pored toga M. P. će, zajedno sa zetom D. G., uz krivičnu prijavu biti nadležnom tužiocu - rekla je Jelena Ciganović.

Osuđuje... Veljko Mijailović

Nedopustivo ponašanje kolege POLICAJAC JE NA DUŽNOSTI 24 SATA Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, kaže da je ovakvo ponašanje pripadnika MUP nedopustivo. - Policijska etika nalaže da jedan policajac mora biti na dužnosti 24 sata i da se u svakoj prilici mora ponašati u skladu s tim. Ponašanje koje je ispoljio policajac iz Zaječara je neprimereno za bilo koga, a posebno za radnike MUP, koji bi ponašanjem morali da daju primer ostalim građanima - objašnjava Mijailović. On kaže da je činjenica da su radnici MUP pod stresom. - Kada se tome doda i alkohol, dolazi do neprihvatljivog ponašanja - dodaje Mijailović.