Foto: Facebook

Neverovatna lista

POGLEDAJTE: Ovo su najniži sportisti svih vremena

Za većinu njih niste čuli, ali su oni to svakako zaslužili svojim nadljudskim naporom

Ostali sportovi
> 00:00h

Kada ste pročitali naslov, verovatno ste pomislili na nekog omalenog fudbalera ili pak košarkaša kao što je bio Magzi Bagz.

Ipak, u pitanju su sportisti iz nešto manje poznatih sportova, ali su verovatno i niži nego što ste očekivali.

6. Džuli Krone - džokej

Ova dama je je iskusan džokej, visok svega 149 centimetara, međutim to je nije sprečilo da ostvari čak 3704 pobeda u karijeri te da postane jedini ženski džokej koji je pobedio u "Tripl kraun" trci.

5. Dilan Postl - rvanje

Onima koji prate WWE rvanje verovatno poznat tip. Dilan je osoba niskog rasta, visok je svega 132 centimetra, ali je zato težak čak 64 kilograma.

4. Lionel Žiru - rvač

Rođen je 1935. godine, a borio se sve do 1980-ih godina. Visok je 130 centimetara i težak svega 27 kilograma. Ujedno je najniži rvač svih vremena.

3. Edi Gedel - bejzbol

Iako visok svega 109 centimetara uspeo je da se probije od najnižih rangova bejzbola u SAD, sve do čuvene MLB lige.

2. Henri Frenklin - hokej

Najniži hokejaš svih vremena zauzeo je drugo mesto na ovoj listi sa svojih 106 centimenatara visine. Malo se zna o njemu, osim da je bio golman, te da je branio krajem 19. veka.

1. Aditja Dev - bodibilding

Apsolutni rekorder u ovoj kategoriji sa svojih 84 centimetra visine. Bavi se bodibildingom, težak je svega 9 kilograma a podiže tegove teške 2 kilograma. 2006. godine je zvanično proglašen za najmanjeg bodibildera sveta.