Bivši šef Mrkićevog kabineta brzo napreduje

NEPRIMERENO: Atentatorov sin ambasador u Indiji!

Bivši ministar progurao u diplomate Vladimira Marića, čiji je otac 2009. ušao u zgradu Predsedništva s dve bombe

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Neprimereno. Ivan Mrkić, bivši šef diplomatije, na silu je provukao predlog da Vladimir Marić, sin atentatora na Borisa Tadića, bude ambasador u Indiji, saznaje Kurir. Pošto je propala Mrkićeva ranija ideja da Marića, svog šefa kabineta, postavi za ambasadora u Grčkoj, rešio je da ga pošto-poto udomi, pa ga je predložio za predstavnika Srbije u Indiji. Već je zatražen agreman od Indije, a kako tvrdi izvor našeg lista iz MSP, to će biti veliki problem! Problematično i u Aziji - Indija ima ambasadu u Beogradu, prate srpske medije i znaju koliko je to problematičan slučaj, i bezbednosno i profesionalno. On je etiketiran kao sin atentatora na Tadića - podseća izvor našeg lista iz Ministarstva spoljnih poslova i dodaje da to nije jedini Marićev minus. - Osim što je sin atentatora, Marić ima i vrlo malo staža - manje od 10 godina, i nije zaposlen na konkursu. Prema rečima izvora našeg lista, Marić je posao u službi dobio preko Roksande Ninčićm kad je bila šefica kabineta Vuka Draškovića. Skandal u najavi - Ovo je skandal u najavi! Zaista je bilo nepotrebno da se izlažemo ovoj blamaži pred velikom i ozbiljnom državom koja je prijatelj Srbije i koja nije priznala Kosovo - navodi izvor iz MSP. Podsetimo, Vladimir Marić dospeo je u žižu javnosti kada ga je Mrkić postavio za svog šefa kabineta i kad su mediji saznali da je mladi karijerni diplomata u stvari sin atentatora na Borisa Tadića.

Ko je otac vladimira marića OD BOGATAŠA DO BOMBAŠA Dragan Marić izazvao je višečasovnu dramu maja 2009, kad je s bombom ušetao u Predsedništvo Srbije i od Tadića tražio da mu pred Trgovinskim sudom obezbedi poravnanje sa avio-kompanijom „Jat“. Posle nekoliko sati je uhapšen, osuđen na dve godine i mesec dana, a iz zatvora je izašao sredinom 2011. godine. Marić, veliki biznismen devedesetih, tvrdio je da ga je kompanija „Jat“prevarila prilikom transfera više miliona dolara na račun u Iranu, sa kojeg je trebalo da obavlja različite transakcije. Ubrzo ga je tužio „Jat“ i tražio da vrati pare, koje Marić, kako tvrdi, nikad nije dobio, nakon čega je i on tužio „Jat“.

Počeci NIJE ZNAO ŠTA JE AMBASADOR, ALI TO JE ŽELEO DA BUDE Valjevci već godinama prepričavaju kako je Vladimir Marić još u petom razredu osnovne škole rekao svom ocu da želi da bude ambasador, iako tačno nije znao šta je to. - Dragan je vodio Vladimira u Singapur kad je bio u petom razredu, i na tom putu je on rekao ocu da želi da bude ambasador kad poraste. Kada ga je Dragan pitao šta to znači, on mu je priznao da ne zna!