Milijaš i Pečnik doneli novi trijumf

ZVEZDA PRESKOČILA UŽICE: Još jedna pobeda i titula

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slobodu sa 2:0 u 28. kolu Superlige Srbije i došli na korak od osvajanja titule

Fudbal
> 00:00h
FOTO: Zoran Šaponjić
FOTO: Zoran Šaponjić
FOTO: Zoran Šaponjić
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com
FOTO: Crvena Zvezda Fk.com

UŽICE - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slobodu sa 2:0 u 28. kolu Superlige Srbije. Trijumfom u Užicu Zvezda je stigla na korak od osvajanja titule, prve još od 2007. godine. Gosti su do 22. prvenstvene pobede došli golovima Nenada Milijaša u 4. i Nejca Pečnika u 39. minutu. Zvezda je prva na tabeli sa 68 bodova tri više od drugoplasiranog Partizana. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola. Crveno-beli prvo igraju protiv OFK Beograda, a zatim gostuju Vojvodini u Novom Sadu. Zvezdi je u preostala dva meča potrebna još jedna pobeda kako bi prekinula višegodišnju dominaciju crno-belih. Sloboda je posle ovog poraza pala na 14. mesto koje vodi u baraž za opstanak. Užičani i dalje imaju 27 bodova, jedan manje od ekipa Donjag Srema i Radničkog 1923. Rad ima 26, a poslednjeplasirani Javor samo bod manje. Zvezda je i u prvom delu sezone na Marakani savladala Slobodu sa ubedljivih 4:1.

TOK MEČA 19.20 - Završena je utakmica u Užicu, slavlje navijača Crvene zvezde Fudbaler Crvene zvezde savladali su Slobodu sa 2:0, golovima Milijaša i Pečnika. Zvezda je sve bliža tituli i sada ima šest bodova više od Partizana koji od 20 časova dočekuje Voždovac. To znači da crno-beli praktično nemaju pravo na grešku.

19.10 (83. minut) - Milijaš ponovo preti posle indirekta Dobar pokušaj Nenada Milijaša, ali lopta za malo odlazi preko gola. Posle kratkog dodavanja Milijaš šutira preko živog zida, ali nema promene rezultata. 19.02 (75. minut) – Zvezda čuva prednost Ponovo je pao ritam, pa nema većih uzbuđenja. Crveno-beli rutinski čuvaju prednost iz prvog poluvremena. Zvezda deluje veoma sigurno i sve je bliža novom trijumfu. 18.54 (67. minut) - Žeravica testira Bajkovića Pokušao je Žervaica da iznenadi golmana Bajkovića udarcem sa velike daljine. Bio je to solidan pokušaj, ali je golman Zvezde bio oprezan i bez problema hvata loptu. 18.37 (50. minut) - Zvezda napada i u nastavku Evidentno je da gosti žele da postignu još jedan gol, kako bi i definitivno osigurali pobedu. U prvih pet minuta Zvezda nekoliko puta preti - dva puta Milijaš i jednom Pečnik, ali nema promene rezultata. 18.32 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme Fudbaleri Crvene zvezde u drugo poluvreme protiv Slobode ulaze sa dva gola prednosti. Zvezda bi novom pobedom došla na korak od prve titule još od 2007. godine. II poluvreme 18.15 (45. minut) - Neverovatan promašaj Okuna za kraj prvog poluvremena Japanac Okuno promašio je neverovatnu šansu za Slobodu. Domaći tim je lako mogao da smanji prednost Crvena zvezde i da unese neizvesnost u nastavak meča. Međutim, Okuno se propisno obrukao pošto je sa pet metara prebacio prazan gol. 18.08 (39. minut) Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 2:0! Zvezda vodi sa 2:0, strelac je Pečnik. Odličan prodor po desnoj strani Slovenac završava preciznim udaracem levom nogom. Ranković je bio kratak i ne uspeva da zaustavi loptu.

http://www.youtube.com/watch?v=8M2qwIDOpps
17.59 (31. minut) - Udarac Mrđe, brani Ranković Golman Ranković brani snažan udarac Mrđe sa desne strane. Najbolji strelac Superlige pokušao je levom nogom, ali je golman Slobode dobro intervenisao. 17.55 (27. minut) - Gosti čuvaju loptu Fudbaleri Crvene zvezde rutivski čuvaju loptu u nastavku. Igrači Slobode se uglavnom brane i oslanjaju se na kontranapade. Posle nekoliko uzbudljivih situacija, tempo igre je pao u sredini prvog poluvremena. 17.42 (13.minut) - Velika prilika za Slobodu Posle inicijative gostiju velika prilika za Slobodu. Galvao je izašao sam pred Bajkovića, sjajnim driblingom vara Bajkovića i Mijailovića, ali Ninković u poslednjem trenutku izbacuje lotpu u korner i sprečava siguran pogodak. 17.33 (4. minut) - Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 1:0! Zvezda vodi u Užicu već od četvrtog minuta, golom Nenada Milijaša iz slobodnog udarca. Mrđa je nepropisno zaustavljen na ivici kaznenog prostora, a Nenad Milijaš trese mrežu iz slobodnog udarca. Lopta je prošla bukvalno kroz živi zid i vara golmana Rankovića.

http://www.youtube.com/watch?v=fs768VzwJt4
17.30 (1. minut) - Počela je utakmica u Užicu Počela je utakmica, Crvena zvezda ima veliku podršku, s obzirom na to da je veliki broj navijača danas stigao u Užice kako bi pomogli crveno-belima u pohodu na titulu.
http://www.youtube.com/watch?v=94gBbD6dgRg
17.20 – Dobrodošli na Kurir sport!
Utakmica 28. kola Superlige Srbije između fudbalera Slobode i Crvene zvezde počinje za desetak minuta. Evo sastava timova: Sloboda: Ranković, Terzić, Raković, Lovrić, Gojković, Knežević, Peči, Okuno, Žeravica, Maksimović, Galvao. Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićevć, Kelhar, Mijailović, Lazović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Mrđa, Kasalica.