Foto: Shutterstock

Pene u belom sosu s tunjevinom

Recept dana
> 00:18h

Sastojci ♦ 400 g testenine pene ♦ 2 čena belog luka ♦ so, biber ♦ sok od pola limuna ♦ 150 g pršute ♦ kašika svežeg seckanog peršuna ♦ 1 konzerva tunjevine u komadima ♦ malo maslinovog ulja Priprema U tiganju prvo pripremiti sos tako što ćete na maslinovom ulju propržiti pršutu i beli luk, dodati sok od pola limuna i sve to preliti neutralnom pavlakom. Pred kraj dodati tunjevinu, sve začiniti po ukusu i ostaviti da se ukrčka. Prethodno skuvan pene preliti sosom, posuti ga seckanim peršunom ili parmezanom i preliti s malo maslinovog ulja. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45