Foto: Kurir Štampano

Žena iz Aleksinca tvrdi da je maltretirana

OPTUŽBE: Policajci me ubeđivali da hoću da se ubijem!

Pogrešili: Vesna Zazić kaže da je privedena zbog dojave da plavokosa žena hoće da skoči s mosta i da su je punih pet sati šetali od lekara do lekara

Crna Hronika
> 09:40h

ALEKSINAC - Prošla kroz pakao. Medicinska sestra Vesna Zazić (36) iz Aleksinca tvrdi da je bila žrtva zabune i policijskog zlostavljanja koje je trajalo punih pet sati! Ona ističe da je sve počelo u subotu oko 20 sati, kad je, kako tvrdi, privedena u policiju nakon što je neko anonimno prijavio da „plavokosa žena obučena u trenerku hoće da se ubije skokom s mosta u nabujalu Južnu Moravu“! Maltretiranje je, kako tvrdi, trajalo do tri sata ujutru, sve dok Vesnin brat nije došao po nju i odveo je kući. Ugurali je u kola - Ja svake večeri i jutra džogiram od kuće do Žitkovca, pa sam tako i u subotu oko 20 sati krenula ustaljenom trasom. Dok sam se vraćala kući, prestigao me policijski automobil. Policajac je izašao iz kola, zaustavio me i naredio mi da uđem u kola. Pitala sam zašto, a oni su mi rekli da imaju prijavu da je neka žena plave kose u trenerci htela da skoči s mosta i da sad treba da provere da li sam to ja. Nasmejala sam se, ne shvatajući ozbiljnost situacije, i rekla da je bolje da idu da hvataju lopove, a ne da maltretiraju mirne građane - priča Vesna za Kurir. Tad ju je, kako kaže, policajac uhvatio za kosu i pokušao da je na silu ugura u kola! - Pritom je mojom glavom udario u vrata, pa sam morala da uđem u kola. Tu je započela moja noćna mora... Odveli su me u policiju, a zatim u Medicinski centar u Aleksincu, pa u Zavod za mentalno zdravlje u Nišu i tako sve do tri sata ujutru - žali se Vesna. Svađa s ocem Ona dodaje da ni u jednom izveštaju lekara nije upisano da ima bilo kakve psihičke smetnje! - Nigde me nisu zadržali, niti mi dali ikakvu terapiju. Nikad mi nije padalo na pamet samoubistvo, a oni su se uhvatili za detalj da sam krajem prošle godine prijavila policiji oca koji ima nezgodnu narav, što je za njih dokaz da imam problema s njim i da zato hoću da se ubijem! Ja sam majka dvoje dece koju volim, volim život i nisam nikakav potencijalni samoubica, kako policija pokušava da prikaže - zaključila je Vesna.

Mesto hapšenja... Most sa koga je navodno htela da skoči Vesna

Vređala policajce REKLA SAM IM DA LOVE KRIMINALCE Vesna Zazić ne poriče da je u jednom trenutku vređala policajce. - Govorila sam im da love kriminalce, a oni su meni pretili robijom! Kad sam tražila da me suoče s čovekom koji me je video na ivici mosta, jedna policajka mi je rekla da će tog očevica da dovedu ako ih tužim - rekla je Vesna. U policiji demantuju SVE PO ZAKONU Aleksandar Slavković, portparol niške policije, potvrdio je da je Vesna Zazić privedena u subotu. - Ona je privedena po prijavi da plavokosa žena u trenerci stoji na mostu i hoće da skoči u Moravu. Patrola nije zatekla tu ženu na mostu, već su susreli Vesnu Zazić usput i pošto je policija imala saznanja da Vesna Zazić ima porodičnih problema, preventivno je upućena lekaru. Niko je nije tukao niti maltretirao - rekao je Slavković za Kurir.