Foto: Shutterstock

Poplave nisu napravile problem

BEOGRAD: Kvalitet vode za piće dobar

To su pokazale vanredne kontrole vode za piće koje je Beogradski vodovod počeo da sprovodi pre deset dana, kada su počeli da rastu vodostaji na obodu grada

Beograd
> 15:58h

BEOGRAD - Kvalitet vode za piće u Beogradu je dobar i poplave nisu izazvale negativne posledice po kvalitet vode, saopštilo je danas Javno komunalno preduzeće (JKP) "Beogradski vodovod i kanalizacija". To su pokazale vanredne kontrole vode za piće, koju obavljaju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za javno zdravlje.

Kako se navodi, "Beogradski vodovod" je pre deset dana, kada su počeli da rastu vodostaji na obodu grada, počeo i vanredne kontrole kvaliteta vode na rubnim područjima.

"Beogradski vodovod" dodaje da se u uslovima kada dolazi do izlivanja reka, kao i kada zbog nestanka struje dođe do prekida snabdevanja vodom, pre nego što se voda pusti, radi vanredno ispiranje vodovodne mreže, zatim kontrola i tek onda puštanje vode.

Vode trenutno nema u Ripnju

Navodi se da je takva situacija trenutno u Ripnju, gde je prekinuto vodosnabdevanje i pre nego što se nastavi sa isporukom vode, u tom naselju mora da se ispere cevovod, prekontroliše kvalitet vode i onda voda pusti . Ističe se da vodu u bunarima ne kontroliše "Beogradski vodovod" i ta voda je sada pogoršanog kvaliteta zbog velike količine kišnice i podzemnih voda.