Foto: Dado Djilas

Fudbaleru porodica u Obrenovcu

Ivan Obradović: Molim se da se Sava ne izlije!

Familija bivšeg reprezentativca Srbije uspela da napusti grad koji je potpuno potopljen, ali sada strahuju od novih izlivanja

Fudbal
> 00:00h

Teško je kad ne možeš da pomogneš! Srpski fudbaler Ivan Obradović u neverici prati dešavanja u Srbiji, posebno prirodnu katastrofu u njegovom rodnom Obrenovcu, gde mu je ostala porodica. Zbog nestanka električne energije komunikacija s najbližima mu je otežana, a u razgovoru za Kurir kaže da su uspeli da odu iz centra grada i smeste se na sigurno. Boli me što sam daleko - Brat i snaja napustili su grad i prešli kod mojih u obližnje Zabrežje, na obali Save, gde imamo kuću. Hvala bogu, tamo imaju dovoljno hrane i pića, a svakako se greju na drva, pa i to nije nikakav problem, za razliku od ljudi u centru. Međutim, u gradu i okolini ostalo mi je mnogo prijatelja i rodbine, koju su morali da se popnu na više spratove zgrada, budući da je voda došla do krovova automobila - kaže Obradović i dodaje: - Najviše me boli što sam ja daleko i potpuno nemoćan da pomognem. Želeo sam da dođem u Srbiju, ali nisam mogao da izlažem opasnosti ženu i dete. U svakodnevnom sam kontaktu s njima, mada ne mogu baš sve uvek da dobijem jer su veze u prekidu. Molim se svaki dan da budu dobro, a u ovom trenutku najvažnije od svega je da se ne izlije Sava, jer će uslediti veća katastrofa. Samo da ne bude žrtava U retkim trenucima kada uspe da dobije nekog od članova porodice, Obradović im objašnjava da postupaju u skladu sa savetima nadležnih institucija. - Non-stop preko interneta pratim vesti, čujem da voda nadire, ali nadam se da će uskoro prestati. U trenutku kad uspem da dobijem moje, kažem im da prate vesti, slušaju savete, i svi se nadamo da će sve biti dobro, samo da ne bude žrtava - kaže Ivan Obradović.

Ugroženi životi... Centar Obrenovca

Problemi i u Čačku LAZOVIĆ: PONOSAN SAM NA ČAČANE Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović zabrinut je zbog poplava u njegovom rodnom gradu Čačku. - Majka i otac su kod mene u Beogradu, ali sestre i ostala familija su u Čačku. Naša kuća nije poplavljena, mada mi je teško kad se čujem s prijateljima kojima su poplave napravile ogromnu štetu. Volim Čačak i stvarno mi teško sve pada. Košarkaš Borca Filip Dumi pričao mi je kako su postavljali džakove s peskom i pravili nasipe da odbrane halu od vode. Ceo grad je bio na ulicama i ponosan sam na moje Čačane - kaže Lazović.