Foto: Kurir Štampano

SRBIJA PREBROJAVA STRADALE Najveća katastrofa u istoriji zemlje

DEJANE, TI SI NAŠ HEROJ: Hrabri vatrogasac sahranjen i Mitrovčićima!

Slava mu Na groblju u selu Mitrovčići sahranjen hrabri vatrogasac Dejan Lazarević, koji je poginuo spasavajući Ljubišu Uroševića iz nabujale Jasenice

Društvo
> 00:00h
FOTO: Kurir Štampano
FOTO: Kurir Štampano
FOTO: Kurir Štampano

TOPOLA - Preselio se u večnost! - Ispunio si Božju zapovest koja glasi: Ljubi bližnjeg svog. Podneo si najveću žrtvu, dao si život za drugog čoveka. Tvoje delo pamtiće se zanavek! Oglasile se sirene Ovim rečima se sveštenik Aleksandar na groblju u selu Mitrovčići oprostio od Dejana Lazarevića (42), hrabrog vatrogasca iz Topole, koji se u četvrtak utopio u podivljaloj Jasenici spasavajući Ljubišu Uroševića iz nabujale vode. Dejanovo telo, podsetimo, nađeno je u petak, nakon 33 sata potrage.

Poslednji oproštaj... Majka Gorica, brat Dragan i ćerka Nikolina

U nepreglednoj povorci, nemi od bola, Dejanovi sin i ćerka Nikola (19) i Nikolina (15), supruga Dragana, otac i majka Miroslav i Gorica, brat Dragan... Za njima stotinama metara duga kolona rodbine, prijatelja, kolega vatrogasaca, predstavnika države. U trenutku kad je povorka prolazila kraj Vatrogasnog doma u Topoli, sa zgrade vatrogasnog doma i iz svih vatrogasnih vozila oglasile su se sirene.

Počast kolegi... Vatrogasci iz kragujevačke brigade

- Hvala ti za sve što si učinio za nas, za Topolu, Srbiju. Tvoj život je priča s osećajem. Humanost i plemenitost iskazao si stotinama puta u ovih sedamnaest i po godina službe. A danas kad su u Srbiji svi heroji, ti si naš heroj nad herojima, simbol borbe sa nedaćama, borbe za život - poručio je u oproštajnom govoru Nenad Milošević, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac. Počasni plotun Kad je kovčeg spuštan u raku, Dejanove kolege lovci odali su mu počast ispaljivanjem počasnog plotuna.

Zvaničnici se oprostili MINISTAR NA SAHRANI Poslednju počast Dejanu Lazareviću odali su Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, Vladimir Božović, državni sekretar u MUP, delegacija Sektora za vanredne situacije, Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola, Zoran Rajović, načelnik šumadijskog okruga...