Foto: Nezavisne Novine

Republika Srpska

STRAHOTA: Saopštena imena 17 žrtava poplava u Republici Srpskoj, sutra dan žalosti

Vanredna situacija i dalje ostaje na snazi, odlučila Vlada Republike Srpske

Planeta
> 01:26h

BANJALUKA - U Republici Srpskoj sutra je dan žalosti, odlučila je Vlada RS, koja je u stalnom zasedanju usled situacije izazvane velikim poplavama, prenosi Tanjug.

U RS se zasad 17 osoba vodi kao žrtve poplava, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić saopštio je imena stradalih i dodao da je zasad prijavljen i nestanak osam osoba.

Devet žrtava, uglavnom starijih, stradalo je u Doboju. Vasić kaže da se pretpostavlja da su stradali u velikom plavnom talasu koji je nadirao velikom brzinom i od kojeg nisu mogli da se spasu. To su Milenko Blagojević (1951), Slavko Đurić (1924), Božica Petković (1926), Milada Ranković (1923), Marija Jeleč (1932), Željko Jeleč (1961), Ratomir Marić (1941), Rade Čupeljić (1924) i Bahrija Skula (1938).

Strahota u Doboju Foto Ekskluziva ba

Leš jedne osobe u Doboju još nije pronađen, a Vasić je naveo da su bili svedoci videli da se utopio i on se vodi na spisku stradalih.

Žrtve poplava u Šamcu su: Stojan Bandarević (1938) i Mile Pajić.

U Modriči su smrtno stradali Bogdan Lazendić (1932) i Miroslav Mićić (starost oko 80 godina).

Tokom poplava u dogodilo se i pet sumnjivih smrti, kaže Vasić i dodaje da je u četiri slučaja utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti i ne dovodi se u vezu s elementarnim nepogodama, dok je isplivalo i telo mladića iz Banjaluke koji se ranije utopio u Vrbasu, nesrećnim slučajem.

U Bijeljini je ranije stradao Ljubisav Jekić kada se srušio deo vikendice, a u Vlasenici Hanifa Čelebić (1944) usled aktiviranja klizišta.