Foto: Beta

Luki odloženo suđenje

Bojovićev advokat: Kalinić je bolestan

Specijalni sud u Beogradu prihvatio je predlog odbrane Luke Bojovića da se obavi neuropsihijatrijsko veštačenje zdravlja optuženog Sretka Kalinića

Crna Hronika
> 02:48h

BEOGRAD - Rezultati veštačenja stižu danas. Specijalni sud u Beogradu prihvatio je predlog odbrane Luke Bojovića da se obavi neuropsihijatrijsko veštačenje zdravlja optuženog Sretka Kalinića, koji je svojim iskazom teretio Luku Bojovića za organizovanje niza teških zločina. Neuropsihijatri će, takođe, pregledati i optuženog Miloša Simovića, a rezultati bi u sud trebalo da budu dostavljeni danas, kad će suđenje biti nastavljeno.

- Stav odbrane je da je Sretko Kalinić bolestan čovek. Mi smatramo da je njegov iskaz zloupotreba psihijatrije u policijske svrhe - izjavio je Borivoje Borović, jedan od branilaca Luke Bojovića. Bojoviću, kao i članu „zemunskog klana“ Vladimiru Milisavljeviću, koji u zatvoru u Španiji čeka izručenje Srbiji, sudi se u odsustvu. Njih dvojica, kao i Simović i Kalinić, optuženi su za ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i pokušaje ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

(J. S.)