Foto: Rts

Pomoć

Paunović: Obezbeđeno 1 000 higijenskih paketa!

Sa donotorima smo postigli dogovor da ćemo i dalje raditi i pomoći u saniranju posledica poplava, i da je to sada prioritet, istakla je Suzana Paunović.

Srbija
> 00:00h

Kancelarija za ljudska i manjinska prava obezbedila je 1 000 hihgijenskih paketa koji će biti dostavljeni građanima u prihvatnim centrima, izjavila je Suzana Paunović direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Ova inicijtiva realizovana je sredstvima Švedske Agencije za razvojnu pomoć (SIDA), a uz podršku misije OEBSa u Srbiji.

"Sa donotorima smo postigli dogovor da ćemo i dalje raditi i pomoći u saniranju posledica poplava, i da je to sada prioritet", istakla je Suzana Paunović.

Sa Korodinacijom nacionalnih saveta nacionalnih manjina dogovoreno je da se i nacionalni savete uključe u prikupljanje pomoći. Jedan broj nacionalnih saveta je to već i učinio, pa je tako Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine uplatio finansijska sredstva, Bugraski nacionalni savet je obezbedio šleper vode, Romski nacionalni savet kontigent lekova, a i ostali nacionalni saveti su aktivni u prikupljanju pomoći. Koordinacija će odežati sastank u četvrtak i dogovoriće dalje prikupljanje humanitarne pomoći.

Značajno je da nacionalni saveti nacionalnih manjina budu uključeni u prikupljenje pomoći ne samo na teritoriji Srbije, već i da svojim matičnim zamljama ukažu na to koliko je situacija u Srbiji teška, istakla je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava.