Foto: Facebook

Ucenjen i uhapšen

(VIDEO) Ukrajinske snage uhapsile novinara Raše tudej Grejema Filipsa!

Zbog objektivnog izveštavanja iz građanskog rata, ukrajinski nacionalisti ucenili su Filipsovu glavu na 10.000 dolara!

Planeta
> 12:52h

Ukrajinske snage uhapsile su britanskog novinara Grejema Filipsa, koji radi za ruski TV kanal Raša tudej!

Filips je samo poslednji u nizu novinara koje su ukrajinske snage bezbednosti uhapsile. Već danima Moskva insistira da Kijev pusti iz pritvora dvojicu novinara televizije LajFNjuz - Olega Sidjakina i Marata Sajčenka, s kojima niko nema kontakt od 18. maja.

Situacija s Filipsom je kritična jer su pripadnici fašističke organizacije "Desni sektor" ucenili njegovu glavu na 10.000 dolara!

Filips je uhapšen dok je radio u Marijupolju uspeo je da se javi redakciji i kaže da ga drže u kabini kod jedne blokade puta, da ga ispituju i da su mu oduzeli laptop.

Grejem Filips se od početka ukrajinske krize bori za otkrivanje istine o građanskom ratu u toj zemlji i protiv satanizacije Rusije. Nedavno je demantovao pisanje Njujork tajmsa o navodnih 40.000 ruskih vojnika koji terorišu stanovništvo Marijupolja, gradića na istoku Rusije.

Grejem Filips je takođe u nisu snimaka, fotografija i izveštaja u više navrata raskrinkao akcije fašista "Desnog sektora" i pripadnika drugih nacionalističkih grupa u Ukrajini.

http://www.youtube.com/watch?v=rSGU_t_N-Gg