Foto: Zorana Jevtić

Pevač dao izjavu po tužbi Saše Mirkovića

SASLUŠANJE ACE LUKASA: Priznajem dug od 120.000 evra!

Pozajmio za stan: Popularni pevač priznao da je bivšem menadžeru dužan 120.000 evra i da je pare pozajmio jer mu je trebalo za stan

Crna Hronika
> 18:06h

BEOGRAD - Izneće dokaze jednog dana!

Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, saslušan je juče u prostorijama beogradske policije po tužbi koju je protiv njega podneo bivši menadžer Saša Mirković, koji ga optužuje za izdavanje menica bez pokrića u iznosu od 250.000 evra. Saslušavan sat i po - Neću da komentarišem ovaj proces dok moj narod tone. Kad se sve završi, izaći ću pred medije s kompletnom dokumentacijom i dokazima - rekao je Lukas, koji juče nije želeo da daje izjave. Lukas, koji je oko 12 sati došao u pratnji advokata Miše Petrovskog, saslušan je kao građanin po zamolnici tužilaštva u Zaječaru, u kojem je Mirković podneo krivičnu prijavu. Saslušanje je trajalo nešto duže od sat i po, a prema saznanjima Kurira, Lukas je priznao da je dužan Mirkoviću. - Priznajem dug od 120.000 evra. Pare sam uzeo jer mi je trebalo za stan. Međutim, Mirković je to iskoristio i dao mi da potpišem menice - rekao je Lukas, da bi onda dodao: - Da vam najiskrenije kažem, nisam pozajmio toliko, već 50.000, ali priznajem dug od 120.000. Ne zna za pokriće Lukas je, kaže Kurirov izvor, rekao da Mirkoviću nije kao garanciju dao menice bez pokrića. - Kazao je da je potpisao menice koje je Mirković izvadio iz fioke i dao mu ih, ali da ne zna da li su imale pokriće - dodao je sagovornik Kurira iz istrage.

Mirković NE ŽELIM DA KOMENTARIŠEM Saša Mirković juče nije hteo ništa da komentariše. - Neću da dajem izjave da ne bih uticao na postupak. Ostajem pri svojim ranije izrečenim tvrdnjama da ću novac dati u humanitarne svrhe - poručio je Mirković.

Pao mu standard DOVEZAO SE „ALFOM“ Aleksandar Vuksanović na saslušanje je stigao tačno u podne. Ispred ulaza u sedište gradske policije kratko se obratio novinarima, nakon čega je na portirnici ostavio lična dokumenta i uputio se kod inspektora na saslušanje. Interesantno je da se Lukas juče dovezao „alfa romeom“, a doskora je vozio znatno skuplje automobile.

ČINJENICE - 250.000 evra, prema tvrdnjama Mirkovića, iznosi Lukasov dug - 10 menica bez pokrića je izdato - Mirković je rekao da će novac dati u humanitarne svrhe - Mirković je organizovao Lukasov koncert 8. juna 2013. na Marakani - u novembru prošle godine prekinuli su saradnju