Foto: Reuters

Divljanje Desnog sektora

KLANICA: Fašisti pobili 30 ukrajinskih regruta koji su hteli da odbrane civile!

Ukrajinski regruti su položili oružje da bi odbranili civile na koje su se fašisti obrušili, a pripadnici "Desnog sektora" su hladno zapucali na njih - momci nisu imali šanse, bili su na otvorenom

Planeta
> 13:06h

KIJEV - Paravojska ukrajinske fašističke partije "Desni sektor" ubili su 30 ukrajinskih regruta koji su položili oružje da bi branili lokalne civile!

Još 11 vojnika je ubijeno i 32 su ranjeno u odvojenim okršajima, a bilo je žrtava i među članovima narodne milicije Luganska, javlja Itar-Tass.

Ostap Černi portparol narode milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) naveo je da se incident sa vojnim regrutima dogodio juče, tokom razgovora narodne milicije LNR i vladinih snaga u gradu Privolje.

Iznad ukrajinske vojske: pripadnici Desnog sektora Foto Reuters

"Čuli smo u Lisičansku da vojska pokušava da osvoji grad. Poslao smo grupu za pregovore. Kolona Ukrajinske nacionalne garde je bila blokirana civilima od nazad, uključujući žene i decu. Dok su pregovori trajali, pucnji su se čuli i sedam članova narodne milicije Luganska je ubijeno i 16 je ranjeno", objasnio je Černi.

On je naglasio da je 30 pripadnika ukrajinske brigade položilo oružje da bi branilo civile i, prema najnovijim raspoloživim informacijama, fašisti "Desnog sektora" su ih sve pobili, navodi Itar Tass.

Foto Reuters

"Muškarci su bili u otvorenom i niko se nije krio, kada su ispaljeni smrtonosni hici, a onda je usledila pucnjava koja je trajala oko pola sata i minobacačke granate su se čule, a kuće su ostale u plamenu", opisao je Černi.

Prema njegovim rečima, 11 oklopnih vozila Ukrajinske Nacionalne garde učestvovale su u tom sukobu. "Mi smo zarobili komandanta jednog od vozila. On je ostao nezaštićen od svojih sopstvenih snaga", rekao je Černi.