Story otkriva

Milan Stanković: Spasavanje majke predstavlja moj najveći životni uspeh!

Kao i većina Obrenovčana koji su zbog prirodne katastrofe i nezapamćenih poplava u Srbiji proživljavali agoniju i poznati pevač Milan Stanković prošao je kroz pravu porodičnu dramu

Stars
> 11:44h

Pevač Milan Stanković, dok je pokušavao da izbavi majku Milenu iz potopljenog Obrenovca, doživljavao je pravu agoniju iščekujući trenutak kada će konačno ponovo biti s njom i sestrom Nastasijom, piše Story.

Kao i većina Obrenovčana koji su zbog prirodne katastrofe i nezapamćenih poplava u Srbiji proživljavali agoniju i poznati pevač Milan Stanković (26) prošao je kroz pravu porodičnu dramu. Naime, njegova majka Milena bila je zarobljena u stambenoj zgradi u kojoj živi, dok su sin i ćerka svim silama pokušavali da pronađu način kako da je iz potopljenog grada evakuišu na sigurno.

Prava drama odigravala se u njihovoj porodici s obzirom na to da je njen stan u prizemlju, a bujica vode navirala je velikom brzinom. Poput velikog broja sugrađana i Milanovu majku samo su minuti delili od tragičnog ishoda.

Uspevši da ponese samo najosnovnije stvari, ona je sa komšinicama uspela da pobegne u selo i sačeka da sin dođe po nju. U ekskluzivnoj ispovesti za magazin Story, Milan je otkrio kako se osećao, šta je sve proživljavao, ali i koliko se promenio od kada se sve to dogodilo. Story: Gde ste bili u trenutku kada ste saznali da je Obrenovac poplavljen?

- Spremao sam se da krenem u Sarajevo gde je trebalo da nastupim u Skenderiji na finalu tamošnjeg takmičenja za mladu muzičku zvezdu. Story: Koje misli su vam prvo prošle kroz glavu? Da li u takvim situacijama paničite ili smireno donosite odluke?

- Mislim da sam pragmatičan, konkretan i umem brzo i pametno da odreagujem u napetim situacijama. Pre svega pokušao sam da pomerim odlazak i ugovorim let za naredni dan misleći da situacija nije i neće biti toliko ozbiljna u čitavom Obrenovcu. Ipak, kada sam saznao pravo stanje, otkazao sam sve nastupe do daljnjeg i počeo da delam. Story: Da li je vaša sestra Nastasija bila s vama u Beogradu?

- Moja sestra radi u bolnici u Tiršovoj, ali na svu sreću završila je smenu i uspela da mi pomogne oko kontakta sa majkom i komšijama u Obrenovcu. Story: Koliko vam je vremena bilo potrebno da dođete do svoje majke? - Ta agonija je trajala nekoliko sati. Kada sam saznao da su se domogli prevoza koji smo samoinicijativno organizovali ne čekajući spasilačke ekipe i čamce, shatio sam da smo upravo uradili najlepšu stvar i to je ujedno moj jedini pravi životni uspeh.

Kompletan intervju možete da pročitate u novom broju magazina Story koji je u prodaji od petka 23. maja 2014. godine.