Foto: Beta

Sin slavnog fudbalera sanja finale

NASLEDNIK: Mali Miha krenuo tatinim stopama!

Miroslav Mihajlović, sin bivšeg selektora Srbije, s mladom ekipom Lacija bio u Lisabonu na turniru mlađih kategorija „Fudbal za prijateljstvo“

Fudbal
> 00:00h

Počeo da peče zanat. Fudbaler omladinske škole italijanskog Lacija, Srbin Miroslav Mihajlović osetio je atmosferu finala Lige šampiona u Lisabonu, gde je pre duela madridskih timova učestvovao sa svojom ekipom na takmičenju „Fudbal za prijateljstvo“ pod pokroviteljstvom UEFA i „Gasproma“. Sin bivšeg selektora Srbije rekao je Italijanima po povratku iz Portugala da je od oca Siniše čuo mnogo o osećanjima igrača pred važan duel kao što je borba za najvredniji pehar u evropskom fudbalu. - Tata je 1991. godine u Bariju sa Crvenom zvezdom osvojio evropsku titulu i on mi je pričao o snažnim emocijama kod fudbalera koji dobiju priliku da igraju u finalu - izjavio je Miroslav Mihajlović. Prema rečima njegovog oca, 14-godišnji Miroslav poseduje odličnu tehniku i igra na poziciji špica, dok dve godine mlađi Dušan zauzima mesto levog beka i borbeniji je. Obojica, međutim, sanjaju da jednog dana dosegnu očev igrački nivo. - Već sam gledao finale između Bajerna i Intera. Kako da ne bude uzbuđeni kad osetite čitavu onu atmosferu na stadionu, a kako je tek igračima na terenu. Sad razumem kako je bilo mom tati u tim trenucima. Mihajlović junior priznaje da nije razmenio mišljenje o utakmici u Lisabonu sa ocem. - Nismo se čuli. On je u Srbiji kod bake zbog parastosa dedi.

Mustafi oduševljen ALBANAC VOLI SINIŠU Albanac Škordan Mustafi, koji je kao preporođen zaigrao za Sampdoriju dolaskom Siniše Mihajlovića, pozvan je na širi spisak reprezentacije Nemačke. - Kada sam dobio poziv da igram za U21 Nemačke, moj trener Siniša Mihajlović rekao mi je da ću dobiti dozvolu za odlazak tek ako me pozove A tim na pripreme za Brazil. Veoma brzo se i to dogodilo. Tada mi je prišao i rekao „ovo je šansa da pokažeš šta znaš“ - kaže Mustafi.