Foto: Dragana Udovičić

Srećan epilog

KURIR SPOJIO MALOG ANDREJA I SPASIOCA: Hoću i ja da vozim čamac!

Dvogodišnjak bio oduševljen uniformom i poklonima koje mu je doneo ronilac Zoran Kvrgić, u čijem se naručju našao kad im je voda bila do guše. Njihova fotografija akcije spasavanja obišla je svet

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Dirljiv susret!

Želja četvoročlane porodice Krstić iz Obrenovca da upoznaju žandarma koji im je spasao život se ispunila. Tako se juče mali Andrej (2) upoznao s roniocem Zoranom Kvrgićem (32) čija je zajednička slika, delo Srđana Ilića, obišla svet, a i poslužila kao podrška Kurirovoj akciji „1 dinar“. Lepše okolnosti Kurir je uz pomoć pripadnika Ronilačkog centra Žandarmerije Zorana Kvrgića ponovo oživeo strašan momenat iz čamca, ali ovog puta u potpuno novim, lepšim okolnostima. Andrej se u društvu starijeg brata Strahinje (4), umesto uznemirenog plača, sada smejao, dok mu je njegov spasilac darivao čokoladu, bombone „pez“, pokazivao mu uniformu i odgovarao na pitanja svojih malih radoznalih domaćina. - Evo ga naš spasilac! Hoću i ja da budem kao ti, da vozim čamac - pričao je Andrej u trenutku kad je ugledao čoveka koji mu je spasao život. On objašnjava da ima troje dece i da mu je to pomoglo da u najkritičnijim momentima animira najmlađe građane Obrenovca. - Pamtim sve, kao da je bilo jutros! To beskrajno vodeno prostranstvo koje iz minuta u minut raste neverovatnom brzinom. Plač majki, dece, starih i bespomoćnih. Paniku i strah u njihovim očima. Ali sva sreća imamo i ovakve trenutke, kada se okrenemo jedni drugima i shvatimo da i nešto lepo može da proizađe iz haosa - navodi Kvrgić. Animirao decu Dečakova majka Ljiljana kaže da su imali sreću što je baš njegov čamac došao do njihove kuće. - Kad sam mu dodala dete, način na koji ga je Zoran prihvatio me je smirio. Nisam osećala strah. Nikome nije bilo svejedno, a kamoli deci. Ali on se šalio, animirao ih - objasnila je ona i ponovila da se spasilac prema Andreju i Strahinji poneo kao prema svojoj deci. Kako je dodala, on sada ima doživotne prijatelje.

Akcija spasavanja... Zoran pre dve nedelje sa Andrejem

Anegdota ŠTO MI NISTE REKLI DA STAVIM RUŽ U čamcu u kome su se nalazio Zoran sa kolegom bio je i Srđan Ilić, foto-reporter Tanjuga. - Evakuisali smo kuću Krstića i dok smo uzimali decu, Ljilja je pitala gde su sad našli da ih fotografišu, a zatim dodala da je barem znala pa da stavi ruž - priča Zoran.