Foto: Marina Lopičić

Pita zašto se ništa ne preduzima povodom napada

Anđus: Zbog čega Nebojša Čović nije uhapšen?

Poznati novinar smatra da je predsednik KK Crvena zvezda morao da bude priveden zbog fizičkog napada na njega

Fudbal
> 00:00h

Bura zbog fizičkog sukoba poznatog novinara Dejana Anđusa i predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića se ne stišava! Visoki funkcioner crveno-belih juče nije želeo ponovo da priča na ovu temu, niti da otkrije da li je bio u policiji na saslušanju, dok Anđus ističe da mu nije jasno zašto Čović nije priveden. Tri sata davao izjavu - Nije bilo potrebe da juče odlazim u policiju, jer sam u sredu tri sata davao izjavu. Koliko znam, to bi trebalo da uradi Nebojša Čović, a mislim i da bi trebalo da bude priveden, ali ne znam da li će se to i dogoditi - kaže Anđus, a potom dodaje: - Isto tako, vrlo dobro znam da je bilo ko drugi u ovoj zemlji uradio isto što i on, tužilac bi mu odredio mere zadržavanja. Zbog svega toga nije mi jasno zašto se to nije dogodilo. Poznati novinar još naglašava kako će prvo sačekati da državni organi urade svoj deo posla, a onda odlučiti da li će podneti krivičnu prijavu protiv Nebojše Čovića. - Neću da žurim, čekam da vidim kako će se stvari odvijati, kako će država učiniti u ovom slučaju. Anđus kaže da će potom reagovati u skladu s potezima države. Čekam državu - Pustiću organe države da rade svoj posao i nadam se da će ga uraditi kako treba. Kad budem odlučio šta i kako dalje, sazvaću konferenciju za medije kako bih i javnost upoznao s tim - objašnjava Anđus. Kurir saznaje da je saslušanje Nebojše Čovića zakazano za danas.

Razmišlja o krivičnoj prijavi... Dejan Anđus

Neverovatno Poražavajuća statistika NOVINARI NAPADNUTI 122 PUTA, SAMO SEDAM OSOBA PROCESUIRANO! HPrema podacima Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), u Srbiji je za prethodnih pet godina zabeležen veliki broj fizičkih napada na novinare, a velika većina ostala je bez kazne. - Prema našim informacijama, od 2008. do 2013. godine dogodila su se 122 fizička napada na novinare i predstavnike medija. Od toga je 70 prijavljeno, samo sedam je procesuirano, a sankcije se uglavnom svode na novčane kazne. U poslednje vreme nema toliko fizičkih napada, ali zato postoji mobing kao način zastrašivanja - rečeno je Kuriru u NUNS. Zakon kaže da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, u zavisnosti od kvalifikacije dela.

Sigurnosne kamere POLICIJA GLEDA SNIMAK Prema saznanjima Kurira, pripadnici policije juče su došli u posed snimka s jedne od sigurnosnih kamera koja je zabeležila snimak incidenta u kojem su učestvovali Nebojša Čović i Dejan Anđus. Imajući u vidu da predsednik Zvezde ne negira da je do sukoba došlo, ovaj video-materijal bi trebalo da pokaže šta se zapravo dogodilo.