Foto: Printskrin Yt

Ukupno povređeno 14 osoba

EKSPLOZIJA U TERMOELEKTRANI OBILIĆ: Izvučeno telo nastradalog radnika, potraga za ostalima u toku!

Predsednik Borda direktora Kosovske elektro-energetske korporacije Berat Rukići je potvrdio da se nesreća dogodila u pogonu elektrolize i da je, prema preliminarnim informacijama, uzrok eksplozija plina

Crna Hronika
> 14:10h

PRIŠTINA - Članovi spasilačke ekipe Bezbednosnih snaga Kosova su danas popodne oko 15:20 časova izvadili jedno beživotno telo u termoelektani Obilić, dok je potraga na ostalim nastradalim radnicima u toku.

Od ukupno 14 povređenih radnika, 12 je posle ukazane lakarske pomoći pušteno na kućno lečenje, dok je dvoje ostalo pod lekarskom kontrolom.

Odlazeći ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismaili, kazao je da su eksploziju i termoelektrani prouzrokovale flaše hidrogena.

Podsetimo jaka eksplozija odjeknula je danas oko 11 sati u objektima termoelektrane Kosovo A u Obiliću kod Prištine.

Zvaničnici su rekli da ima poginulih i povređenih u ovoj eksploziji.

Prema pisanju prištinskog lista "Ekspres" jedanaest ljudi je povređeno i nalaze se u KBC u Prištini.

Po nezvaničnim informacijama, tri radnika su mrtva.

Direktor proizvodnje KEK-a Arben Đuka rekao je da je ekplozija bila strahovito jaka.

."I dalje ne znamo koliko osoba je povređeno i da li ima mrtvih. Policija je ovde i završava svoj posao", rekao je on.

S druge strane predsednik Borda direktora Kosovske elektro-energetske korporacije Berat Rukići je potvrdio da se nesreća dogodila u pogonu elektrolize i da je, prema preliminarnim informacijama, uzrok eksplozija plina.

Foto: Printscreen youtube

Ekplozija je bila toliko jaka da se čula u mnogim delovima Prištine.

Koha Ditore saopštila je inoformaciju da je u eksploziji u termoelektrani Kosova A ( Obilić) poginula četiri radnika, a broj povređenih dostigao je cifru od 13. Bolnica je objavila njihova imena: Naim Hajriz 1978, Unija Kutllovci 1950, Unija Tanaj 1968, Niredin Dardhishta 1985, Izet Dedinca 1969, Mentor Avdili 1979, Vera Elezi Mihhalik 1977, Elmza Hodža nizak Gornje 1956, Shemi Klinakua 1975, Vera Krasnići 1974, Rahman Alshiki 1953 Obilić, Hamdi Kutllovci, Ali Kutllovci.

Premijer vlade u Prištini Hašim Tači izjavio je da su svi zaposleni napustili elektranu, jer opasnost nije još uvek prošla.

"Nema potrebe za panikom ili evakuaciju stanovništva. Pozivam građane na solidarnost, rekao je Tači I dodao Veliki broj ambulantnih kola prebacuje povređene, a iz Kliničkog centra priptine saopšteno je da većina povreda su prelomi i opekotine. Jedan od radnika je teško povređen, ali je ov van životne opasnosti.

Eksplozija je šokirala sve stanovnike Obilića koji su počeli da prijavljuju štetu na objektima.Policija je blokirala sve puteve koji vode prema termoelektrani

http://www.youtube.com/watch?v=NqutV6hgj5M
http://www.youtube.com/watch?v=BHwLYolgTdU