Tužna godišnjica

NIKO KAO ON: Pre 21 godine nastradao Dražen Petrović, košarkaški Mocart

Priča o Draženu Petroviću dobila je nastavak u vidu emotivnog dokumentarnog filma "Jednom braća", u kome je Vlade Divac opisao svoj odnos sa Draženom

Košarka
> 17:54h

Samo je Dražen bio Mocart.

Tačno pre 21 godine prestalo je da kuca srce jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Tog 7. juna 1993. godine, u slupanom „golfu“ na nemačkom auto-putu, završio je život Dražen Petrović, kog su, s pravom, zvali Mocart. Takva je bila njegova igra - prava simfonija na terenu. Mnogi su bili dobri, odlični, ali Dražen je bio samo jedan.

Nemačka manekenka Klara Šalanci, Petrovićeva devojka i vozač u tom trenutku, i turska košarkašica koja je bila na zadnjem sedištu teško su povređene. Utvrđeno je da je vidljivost na putu bila vrlo loša i da Petrović nije bio vezan pojasom dok je spavao tokom puta.

Dražen Petrović je rođen u Šibeniku 22. oktobra 1964. godine. Tokom karijere nastupao je za Šibenku, Cibonu, Real, Portland, Nju Džersi.

Četiri puta je bio klupski prvak Evrope, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvajao je zlatne medalje na EP i SP. Osvojio je srebro na OI i bronze na OI i EP. Sa Hrvatskom je osvojio i bronzu na OI.

Priča o Draženu Petroviću dobila je nastavak u vidu emotivnog dokumentarnog filma "Jednom braća", u kome je Vlade Divac opisao svoj odnos sa Draženom.

http://www.youtube.com/watch?v=bZf6m5gR-Jk
http://www.youtube.com/watch?v=TD8tutirU9A