Foto: Kurir Štampano

Skandal: Brazilci napravili veliki propust u Sao Paulu

TRAGIKOMIČNO: Vlada Budala gledao Srbiju u Brazilu!

Srpskim novinarima date akreditacije na kojima su bile slike skinute s interneta, a na jednoj se nalazio i lik vođe „zemunskog klana“

Fudbal
> 11:08h

Akreditacije koje su predstavnici FS Brazila podelili srpskim novinarima u Sao Paulu bile su daleko od profesionalnih, budući da su fotografije na njima bile potpuno nelogične, a na jednoj se nalazila i slika Vladimira Milisavljevića Budale. Brazil definitivno nije spreman za organizaciju Svetskog prvenstva, uprkos tome što ono počinje za svega četiri dana. Posebno mesto u kritici organizacije zaslužuje pres-služba FS Brazila, čiji su zaposleni pokušali da budu duhoviti prilikom štampanja akreditacija za novinare.

Preživeli Brazilce i „zemunce“... Fudbaleri Srbije

Umesto svojih likova na fotografijama predstavnici sedme sile dobili su slike skinute s Gugla, pa je tako izveštač Kurira na kartici sa svojim imenom nosio lik srpskog radikala Dragana Todorovića, dok je „najzanimljivije rešenje“ viđeno na akreditaciji jedne koleginice, na kojoj je osvanuo lik Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale iz „zemunskog klana“.

Reporter Kurira postao radikal Dragan Todorović

Kad je vaš reporter pokušao da sazna kako se na zvaničnoj akreditaciji našao i lik okorelog kriminalca, organizatori su se nevešto vadili da ne razumeju engleski. Uz sve to, delegacija FSS nekoliko puta je premeštana iz lože u ložu jer niko nije znao da im kaže gde im se nalaze mesta, a stotine novinara nije imalo pristup internetu. Zbog toga su pripadnici sedme sile izveštaje s utakmice domaćina SP i Srbije slali kao i 1950, kad su Brazilci poslednji put bili domaćini Mundijala.

Šteta što nije igrala KARLEUŠA PODRŽALA TOŠIĆA Prema svim ocenama, Duško Tošić je bio jedan od najboljih reprezentativaca Srbije u duelu protiv Brazila, a njegova supruga Jelena Karleuša pružila je podršku „orlovima“ na ovom meču. Atraktivna pevačica napravila je seriju fotografija na kojima je pokazala svoje umeće u baratanju fudbalskom loptom - doduše, bez dresa.

Drulović zadovoljan OVAKO SE IGRA PROTIV BRAZILA Selektor Ljubinko Drulović smatra da igra njegove ekipe zaslužuje pohvale i ubeđen je da će u budućnosti i pogoci doći kao rezultat odlične igre u polju. - Igrom, taktičkom disciplinom i odnosom prema obavezama pokazali smo da nam je mesto na SP. Na kraju utakmice prišao mi je Skolari i rekao: „Ovo je fenomenalno kako vi igrate“ - kaže Drulović, koji će uskoro saznati da li će ostati selektor „orlova“.

Basta REMI BIO NAJPOŠTENIJI Dušan Basta je dobio mnoge duele na desnoj strani terena, na kojoj su mu dolazili Nejmar i Marselo, a kasnije i Hulk. - Osim primljenog gola, ostalo je izgledalo dobro. Nismo dozvolili jednoj od najboljih reprezentacija sveta da stvori više šansi. Delovali smo dobro i kompaktno, ispoštovali sve o čemu smo se dogovorili u svlačionici. Nerešen ishod bio bi najpravedniji. Pokazali smo da možemo da pariramo Brazilu - kaže Basta.