Foto: PR

Doneo humanitarnu pomoć

RAZORNE POPLAVE: Princ Vladimir Karađorđević posetio Obrenovac!

Moja je dužnost, kao i dužnost svih Srba širom sveta, da prenesu poruku svim relevantnim institucijama i političkim zvaničnicima da je Srbiji neophodna ogromna tehnička i finansijska podrška kako bi efikasno bili nastavljeni svi izvanredni napori u operaciji čišćenja i obnavljanja nakon razornih poplava, izjavio je princ Vladimir

Društvo
> 23:18h

BEOGRAD - Princ Vladimir Karađrođević posetio je Obrenovac, Paraćin, Svilajnac i Topolu, područja koja su najviše bila pogođena razornim poplavama, i tom prilikom uručio humanitarnu pomoć koja, kako je naveo, predstavlja samo kap vode u okeanu humanitarnog očaja.

Po dolasku u Srbiju, princ Vladimir je sa suprugom, princezom Brigitom počeo da prikuplja novčana sredstva za žrtve katastrofe u područjima koje je posetio, saopštili su njegovi saradnici.

Obilazaći Obrenovac, princ Vladimir se u gradskoj kući sreo sa predsednikom te opštine koji je ukazao na najurgentnije potrebe, a jedan od objekata koji je posetio bila je i zgrada škole koja je praktično uništena u poplavnom talasu.

Foto: PR

Princ Vladimir je, ocenio da se opštinske vlasti snažno bore da higijenska situacija u poplavljenim zonama bude održana na nivou zdravstvenih uslova i da je tokom obilaska imao prilike da se lično susretne sa ogromnim izazovima koji su se našli pred građanima.

Sličnu situaciju je zatekao i u Svilajncu i Paraćinu gde je vrlo ozbiljno oštećeno nekoliko zgrada.

„Moja je dužnost, kao i dužnost svih Srba širom sveta, da prenesu poruku svim relevantnim institucijama i političkim zvaničnicima da je Srbiji neophodna ogromna tehnička i finansijska podrška kako bi efikasno bili nastavljeni svi izvanredni napori u operaciji čišćenja i obnavljanja nakon razornih poplava", izjavio je princ Vladimir prilikom určenja humanitarne pomoći.

Foto. PR

On je istakao da je od vitalnog značaja da Srbija već sada dobije svu moguću finansijsku i tehničku podršku međunarodne zajednice i dodao da će nastaviti da prenosi ovu važnu poruku nadležnim međunarodnim organima.