Foto: Reuters

Svetski as

PROKLELI SAMI SEBE: Hrvati pre meča s Brazilom hvalili sudiju iz Japana

Nišimura je inače policajac po profesiji, a obožava putovanja, fotografisanje i golf. Za njega su Hrvati napisali da je "Japanski precizan, korektan i nepopustljiv"

Brazil 2014
> 22:03h

Persona non grata.

Japanac Junići Nišimura postao je noćna mora "Vatrenima" zbog odluke da dosudi jedanaesterac za Brazil u 69. minutu duela koji je otvorio 20. Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Nišimura je bez dvoumljenja duel Lovrena i Freda okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu, a Nejmar je kasnije postigao gol koji je promenio tok meča i doneo domaćinu tri boda.

Interesantno je međutim da su hrvatski listovi samo dan ranije na sva usta hvalili poznatog japanskog arbitra. Tako su "Sportske novosti" posvetile čitavu stranicu Nišimuri uz naslov "Jedan od petorice svetskih asova". Nišimura je inače policajac po profesiji, a obožava putovanja, fotografisanje i golf. Za njega su Hrvati napisali da je "Japanski precizan, korektan i nepopustljiv".

Da li će naredni naslov glasiti "Jedan od petorice najvećih svetskih lopova" ili u tom stilu ostaje da se vidi, a kakvo je vaše mišljenje o spornom detalju možete da pokažete u anketi koju smo pripremili za vas.

http://www.youtube.com/watch?v=yGvMW31BOP0