Foto: Fonet

Odluka do kraja juna

PARAĆIN: Poplavljene osloboditi poreza i komunalija

Preliminarna šteta u Paraćinu, prema proceni Opštinske komisije je 2,4 milijadre donara a samo na stambenim objektima je 1.082.414.743 dinara

Srbija
> 01:56h

PARAĆIN - Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović predložio je da se građani koji su pretrpeli štetu od poplava u ovoj opštini oslobode poreza na imovinu i komunalnih obaveza, saopštila je Informativna služba Skupštine opštine.

Odluku o ovom predlogu doneće odbornicu Skupštine opštine do kraja juna, stoji u saopštenju. "Zvanična odluka države o visini pomoći poplavljenim građanima još nije poznata i opština čeka na tu odluku kako bi sredstva kojima raspolaže, usmerila za pomoć onima za koje država pomoć nije predvidela", navodi se u saopštenju.

Paunović je predložio građanima da ne čekaju sa obnovom na državnu procenu poplavljenih objekata, već da objekte slikaju i foografije sačuvaju i da sačuvaju fiskalne račune o kupovini materijala za obnovu, što će im, kako je naveo, uz eventualnu izjavu komšija, biti dovoljno za komisiju.

Preliminarna šteta u Paraćinu, prema proceni Opštinske komisije je 2,4 milijadre donara a samo na stambenim objektima je 1.082.414.743 dinara.

Do 10.juna na račune za otklanjanje posledica poplava u ovoj opštini građani i firme uplatili su 2.976.763 dinara.