Zbog pritisaka

VUČIĆ: Moj brat Andrej, odlazi iz Zvezde

On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za klub na najčasniji mogući način i tako će i da je napusti. Pošto je očigledno da nigde ne sme da bude, samo zato što je moj brat, rekao je Aleksandar Vučić

Košarka
> 23:36h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na kraju košarkaške sezone njegov rođeni brat Andrej podneti ostavku na članstvo u upravnom odboru Crvene zvezde. "Nekada nije smetalo da braća Mirko i Draško Petrović, inače vrlo vredni ljudi, budu u državnom aparatu. Moj brat je obrazovan čovek, završio je državni Ekonomski fakultet sa prosekom devet, a čak nekima smeta da bude i član uprave Košarkaškog kluba Crvena zvezda, u kojem ne prima platu, ne uzima ništa! Ali evo, da vas obavestim da će on na kraju sezone podneti ostavku. Eto toliko o tim pričama o željama velike vlasti. On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za klub na najčasniji mogući način i tako će i da je napusti. Pošto je očigledno da nigde ne sme da bude, samo zato što je moj brat", rekao je Aleksandar Vučić.

Andrej Vučić, Foto: Damir Dervišagić

Premijer Srbije se, ovom prilikom, još jednom osvrnuo na ostala dešavanja u srpskom sportu i najavio da će se uskoro srediti i situacija u sportu i da on više neće biti na teretu države.

"Jedino što me zanima jeste da ministar Vanja Udovičić pripremi što pre, u dogovoru sa savezima i klubovima, zakon o privatizaciji u sportu i da idemo u privatizaciju sporta. Mi želimo od njih da uzimamo novac za državu, a ne da država njima daje novac. Država će negde nešto do tada morati da da, ali to će biti veoma pošteno raspoređeno, kao što je bio slučaj i do sada. Krenulo se od velikih priča kako država daje jednima više, a drugima manje, a onda vidite da je država kriva što je davala! Nisu postojale ni transparentne finansije, ni odgovornost prema trošenju novca! I ono što je najvažnije - a što bi država davala toliki novac umesto da profitabilni sporski klubovi plaćaju porez", zaključuje premijer Aleksandar Vučić.

Kurir sport / Alo