Foto: Kurir štampano

Policija otkrila laboratoriju droge u selu Gredetin

U kući napravio fabriku narkotika

U akciji SBPOK i SAJ pronađena najmodernija oprema za proizvodnju i međunarodni šverc zabranjenih supstanci

Crna Hronika
> 00:00h

GREDETIN - Pripadnici policije uhapsili su juče ujutru Bobana L. (39), u čijoj je kući u aleksinačkom selu Gredetin pronađena laboratorija za proizvodnju narkotika. U policijskoj akciji učestvovali su pripadnici SBPOK i SAJ, jer se pretpostavlja da je Lazić povezan s međunarodnim švercom droge. On je već hapšen pre tri godine u Luganu, u Švajcarskoj, kad su u njegovom minibusu pronađene ukradene stvari i oružje. Moderna oprema Jake policijske snage upale su u kuću u kojoj Boban L. živi s majkom i otkrile najsavremeniju opremu za proizvodnju droge. Osumnjičeni je priveden u nišku policijsku upravu na saslušanje. Niko od meštana ovog aleksinačkog sela nije ni slutio da se u njihovom komšiluku dešava nešto sumnjivo.

Zbunjeni... I policajce iznenadila količina narkotika

Začuđeni - Boban se prvi put oženio pre petnaestak godina. Žena mu je radila u Švajcarskoj, pa su zajedno izgradili lepu kuću. Iz braka s njom ima dvoje dece, ali pre nekoliko godina su se razveli i ona se vratila u Švajcarsku. Prošle godine se ponovo oženio, i to opet ženom iz Švajcarske. Ona tamo i dalje živi, a on je samo povremeno posećuje - pričaju Lazićeve komšije. Sreten Manojlović, prvi Bobanov sused, kaže da ga je viđao svakodnevno, ali da nikad nije posumnjao da se bavi nekakvim nezakonitim rabotama. - Oko šest ujutro čuo sam neku lupnjavu i video blindirana policijska vozila kako se zaustavljaju ispred komšijine kuće. Začudio sam se jer tu porodicu znam kao čestitu i poštenu. Boban je miran momak i nikad nije pravio probleme. Ne znam šta je moglo da ga natera u kriminal - kaže Manojlović.

Iznenađenje... Komšije nisu ništa znale o laboratoriji

Nije cvećka RANIJI SUKOBI SA ZAKONOM Ovo nije prvi Bobanov sukob sa zakonom. Kako su izvestili švajcarski mediji, on je februara 2010. godine sa još dvojicom Srba, radeći kao privatni auto-prevoznik, pokušao da prošvercuje ukradenu robu i oružje. U njegovom minibusu granična policija pronašla je robu, vrednu 300.000 franaka, ukradenu iz golf-kluba, ali i tri puške, pištolj i 490 metaka.