Loš meč u Natalu

ANTI-FUDBAL: Japan i Grčka odigrali uspavanku bez golova

Fudbaleri Japana i Grčke odigrali su meč bez golova u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Brazil 2014
> 18:02h

NATAL - Reprezentacije Japana i Grčke odigrale su fudbalsku uspavanku u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Japan i Grčka su u Natalu, na stadionu "Das Dunas" odigrali meč bez golova. To znači da obe reprezentacije i dalje nemaju pobedu na Mundijalu. U lošoj fudbalskoj predstavi nije bilo mnogo prilika, a Grčka na kraju može da bude zadovoljnija bodom pošto je Japan od 39. minuta imao igrača više. Kapiten Helena Konstantinos Kacuranis je u razmaku od samo desetak minuta zaradio dva žuta kartona. Japan je na startu takmičenja poražen od Obale Slonovače sa 2:1, dok je selekcija Grčke doživela neuspeh protiv Kolumbije koja je u tom meču slavila sa ubedljivih 3:0. To je bio tek drugi međusobni okršaj fudbalskih selekcija Japana i Grčke. Japanci su 2005. godine dobili premijerni meč sa minimalnih 1:0. U prvoj utakmici drugog kola Grupe C Kolumbija je savladala Obalu Slonovače sa 2:1.

TOK MEČA 01.52 (90. +5) - Kraj utakmice! Završena je utakmica na stadionu "Das Dunas". Reprezentacije Japana i Grčke odigrale su fudbalsku uspavanku bez golova u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 01.46 (89. minut) - Žuti Karton za Torosidisa Torosidis rukom zaustavlja napad Japana, a golman Karnezis još jednom sjajno brani slobodan udarac koji je izveo Endo.

01.42 (85. minut) - Japan napada, ali nema prave prilike Ne jenjavaju napadi Japana, ali odbrana Grčke za sada bez većih problema izlazi na kraj sa svim pokušajima. 01.34 (77. minut) - Brani Karnezis Ponovo je "opalio" Okubo, ali golman Karnezis dobro interveniše i odbija loptu. 01.28 (71. minut) - Nova prilika za Japan Petljali su defanzivci Grčke, Sokratis je pokušao da iznese loptu, ali na nju na samo par metara od gola naleće Učida i upisuje još jedan neverovatan promašaj. Grci su imali puno sreće.

01.25 (68. minut) - Šansa utakmice Velika šansa za Japan odlazi u nepovrat. Okubo dobija loptu na drugoj stativi, ali promašuje prazan gol. 01. 22 (65. minuta) - Puno prekršaja Drugo poluvreme su obeležili brojni prekidi, što odgovara selekciji Grčke koja na sve načine pokušava da izbegne poraz.

01.17 (60. minut) - Grci prete i sa igračem manje Malo je falilo da oslabljena Grčka povede. Gekas je posle kornera šutirao glavom, ali je Kavašima sjajno odbranio. 01.12 (55. minut) - Žuti karton za Samarasa Samaras bez razmišljanja ruši Okuboa i dobija žuti karto. Grci ne biraju načine kako da zaustave napade Japanaca. 01.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme Nastavljena je utakmica na stadionu "Das Dunas". Očekivano u prvih 45. minuta nije bilo puno prilika, igrao se tvrd fudbal, a to potvrđuje i rezultat 0:0. Samaras je pokušao da iznenadi golmana Kavašimu udarcem sa centra, ali je bio neprecizan. II poluvreme

00.47 (45. +3) - Kraj prvog poluvremena Grčka je odolela Japanu u završnici prvog poluvremena, koje je na kraju završeno rezultatom 0:0. Japan od 38. minuta ima igrača više pošto je isključen kapiten Grčke Konstantinos Kacuranis. 00.39 (40. minut) - Najbolja prilika za Grčku Posle neuspelog dodavanja, lopta se vraća Torosidisu koji snažno šutira, ali Kavašima sjajno reaguje.

00.37 (38. minut) - Crveni karton Kacuranis u razmaku od samo dsetak minuta pravi drugi oštar prekršaj i dobija drugi žuti karton. Grčka će do kraja meča igrati sa desetoricom. 00.34 (35. minut) - Prinudna izmena Prva izmena u selekciji Grčke. Gekas menja povređenog Mitroglu, koji ne može da nastavi meč. 00.32 (33. minut) - Nova prilika za Japan Reprezentacija Japana pojačava napade, a novu priliku propušta Okubo.

00.28. (29. minut) - Slobodan udarac za Japan Sokratis je napravio novi prekršaj u opasnoj zoni, a Honda još jednom testira golmana Grčke. On je odlično šutirao sa udaljenosti od 24 metra, ali je Karnezis na rfaju uspeo da smiri loptu i sačuva gol. 00.26 (27. minut) - Novi žuti karton Kacuranis pravi prekršaj i zasluženo dobija žuti karton. 00.20 (21. minut) - Puno sreće za Grke Osako je ponovo pripretio. Sjajno je šutirao, ali nije imao sreće. Lopta je porošla pored stative. Bila je to najbolja prilika na utakmici do sada. 00.18 (19. minut) - Brani Karnezis Osako je šutirao po zemlji, ali je golman Karnezis bio na pravom mestu. 00.14 (15. minut) - Kiša u Natalu Kiša pada u Natalu. Vreme ne ide na ruku fudbalerima. Temperatura je 29 stepeni, a vlažnost vazduha je gotovo 70 odsto.

00.11 (12. minut) - Prvi žuti karton Hasebe zbog povlačenja s leđa dobija prvi žuti karton na utakmici. 00.10 (11. minut) - Šut Konoa Grčka ponovo ima dobru priliku. Šutirao je Kono, ali golman Kavašima uz manje probleme uspeva da uhvati loptu.

00.03 (4. minut) - Uzvraćaju Grci Mitroglu je pronašao prostor u kaznenom prostoru Japana, ali ne uspeva da uputi kvalitetan udarac. 00.01 (2. minut) - Odmah prilika za Japan Japan je odmah došao do prve prilike, ali je udarac Jamagučija blokiran. 00.00 (1. minut) - Počela je utakmica Počeo je duel selekcija Japana i Grčke u Natalu. Obe reprezentacije traže prvu pobedu na Mundijalu u Brazilu.

23.54 - Intoniranje himni Prvo je intonirana nacionalna himna Japana, a sada je red i na Grčku. Sve je spremno za početak utakmice u Natalu. 23.40 - Startne postave Japan: Kavašima, Učida, Honda, Nagatomo, Okazaki, Okubo, Kono, Jamaguči, Hasebe, Osako, Jošida. Grčka: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone, Mitroglu, Torosidis, Fetfacidis, Sokratis, Čolevas, Kacuranis.