Foto: Milen đorđević

Vanredna sednica

BLACE: Novi predsednik opštine Ivan Burgić (SNS)

Lider SNS u Blacu i narodni poslanik Zoran Jozić kaže da je na vlast došla ozbiljna garnitura od koje se u narednom periodu očekuju kvalitetna rešenja mnogih problema

Srbija
> 00:00h

BLACE- Na vanrednoj sednici SO Blace danas je smenjen predsednik opštine Radoje Krstović (DSS) i na tu funkciju izabran Ivan Burgić (SNS). Ovo je posledica višemesečnih pregovora između SNS sa jedne i URS-a, LDP-a i GG Blace-naša kuća sa druge strane, koje su činile većinu sa DSS. Posle današnjeg prekomponovanja vlasti u opoziciji su DSS i DS.

Novoizabrani predsednik opštine Blace Ivan Burgić kaže da u narednom periodu lokalnu vlast očekuje analiza postojeće situacije, kako bi se donela prava odluka u kom smeru će se prvo krenuti sa rešavanjem problema.

-Građani opštine Blace imali su priliku da u prethodnom periodu vide kako ne treba da funkcioniše jedna lokalna samouprava, zbog čega je i došlo do promene. Mi ćemo se truditi da maksimalno izađemo u susret građanima a naša vrata će im biti uvek otvorena za rešavanje problema koja su u našoj ingierenciji. Imamo obavezu prema građanima da bitne probleme kao što je vodosnabdevanje i otpadne vode rešimo u što skorijem roku, kaže Burgić.

Ivan Burgić

Lider SNS u Blacu i narodni poslanik Zoran Jozić kaže da je na vlast došla ozbiljna garnitura od koje se u narednom periodu očekuju kvalitetna rešenja mnogih problema. Republička vlast predvođena premijerom Vučićem i SNS rade ozbiljne stvari za državu i mi imamo veliku odgovornost i obavezu u vođenju opštinske vlasti u Blacu.

To smo hrabro prihvatili u vrlo teškom trenutku ali da nemamo veru u sve to i da nemamo snage i hrabrosti i političke mudrosti ne bi smo se ovoga ni prihvatili. Kao narodni poslanik učininiću da što više kvalitetnih rešenja iz republike primenimo ovde a sad imamo i kvalitetno rukovodstvo i mislim da će sve to dobro funkcionisati, rekao je između ostalog narodni poslanik Zoran Jozić.

Pojašnjava da će nova vlast vrlo brzo objaviti program sa preciznim rokovima.