Reagovanje

NDS: Za loš rad policije kriv je Dačić, a ne Tadić

Stranka ocenila da su te tvrdnje "apsurd" jer je Dačić bio ministar unutrašnjih poslova i poslednje dve godine kada su Tadić i DS bili

Politika
> 11:10h

BEOGRAD - Opoziciona Nova demokratska stranka odbacila je optužbe da je njen lider Boris Tadić, dok je bio predsednik Srbije, opstruirao promene u vrhu policije. Ta stranka je ponovila tvrdnje da je za loš rad policije poslednjih godina odgovoran bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je na toj funkciji bio šest godina.

Dačić je za dnevnik Danas kazao da su Boris Tadić i njegova bivša stranka, Demokratska stranka, odgovorni za stanje u policiji, jer su mimo njega preko Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i Saveta za nacionalnu bezbednost sprečavali promene u vrhu policije. NDS je ocenila da su te tvrdnje "apsurd" jer je Dačić bio ministar unutrašnjih poslova i poslednje dve godine kada su Tadić i DS bili u opoziciji i da je tada mogao da izvrši neophodne promene.

"Osim što su Dačićevi navodi neistiniti, potpuno su i besmisleni - MUP je bio isključivo u nadležnosti Ivice Dačića u poslednjih šest godina, a čelnici policije su smenjeni zbog lošeg rada u periodu kada je Dačić bio i premijer vlade u kojoj nije bio ni Tadić ni DS", navodi se u saopštenju NDS. Predsednik NDS Boris Tadić ranije je za Blic izjavio da je nemoguće smeniti vrh policije, a ignorisati odgovornost bivšeg ministra za takvo stanje.