Hrvati u suzama

VRAĆAJU SE DOMA: Meksiko srušio hrvatske snove o osmini finala

Fudbaleri Meksika savladali su Hrvatsku sa 3:1 u trećem kolu Grupe A i u direktnom okršaju izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu

Brazil 2014
> 03:12h

RESIFE - Fudbaleri Meksika savladali su Hrvatsku sa 3:1 u trećem kolu Grupe A i u direktnom okršaju izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Meksiko je bio bolji u odlučujućem meču na "Areni Pernambuko" i zasluženo se plasirao u narednu fazu takmičenja kao drugoplasirani tim iz Grupe A.

Posle tvrdog prvog poluvremena u nastavku su postignuta četiri gola. Meksikanci su pitanje pobednika rešili u samo deset minuta, pošto su u periodu između 72. i 82. minuta postigli tri gola. Rafael Markez je načeo Hrvate u 72. minutu, prednost Meksika duplirao je Andres Gvardado tri minuta kasnije, da bi tačku na i stavio Čičarito u 82. minutu. Poraz Hrvatske ublažio je Ivan Perišić u 87. minutu.

Istovremeno, selekcija Brazila je savladala Kamerun sa 4:1 i potvrdila prvo mesto u toj grupi. Brazil je grupnu fazu takmičenja završio sa sedam osvojenih bodova, kojiko ima i reprezentacija BMeksika, ali Karioke imaju bolju gol razliku. Hrvatska je na kraju treća sa tri osvojena boda, dok je Kamerun takmičenje završio sa tri poraza i bez osvojenog boda. Hrvati su u prvom meču na Svetskom prvenstvu poraženi od Brazila (3:1), dok su u drugom kolu ubedljivo savladali Kamerun (4:0). Meksiko je na startu pobedio Kamerun (1:0), a potom je remirirao sa Brazilom (0:0). Grupa A se ukršta sa Grupom B, po sistemu prvi sa drugim. To znači da će Brazil u osmini finala igrati protiv Čilea, a Meksiko protiv Holandije.

Foto: Reuters

TOK MEČA 23.52 - Kraj utakmice! Sve je poznato i u Grupi A, u osminu finala Svetskog prvenstva plasirale su se selekcije Brazila i Meksika. Meksiko je na "Areni Pernambuko" savladao Hrvatsku sa 3:1, dok je Brazil podedio Kamerun sa 4:1. 23.46 (89. minut) - Crveni karton! Ante Rebić je startovao đonom na Penju i zasluženo dobija direktan crveni karton.

23.44 (87. minut) - Gooooool, Hrvatska smanjuje na 3:1! Sjajna akcija po levoj strani. Rakitić i petom dodao loptu Perišiću koji uspeva da postigne utešni gol za Hrvatsku. 23.39 (82. minut) - Gooooool, Meksiko vodi 3:0! Ponovo je prekid bio koban za Hrvate. Posle novog kornera Markez je prosledio loptu na drugu stativu do Čičarita koji glavom postiže novi gol za Meksiko.

23.32 (75. minut)- Gooooool, Meksiko vodi 2:0! Peralta centrira sa desne strane, a Andres Gvardado sa penala još jednom trese hrvatsku mrežu. 23.29 (72. minut) - Gooooool, Meksiko vodi 1:0! Erera je izveo korner, a Rafael Markez sjajno skače u kaznenom prostoru i matira Pletikosu. 23.23 (66. minut) - Žuti karton Vaskez je dobio žuti karton. To je njegova druga javna opomena na Mundijalu u Brazilu.

23.22 (65. minut) - Ćorluka izbacuje loptu sa gol linije Nova prilika za Meksiko. Korner je izveo Erera, a Ćorluka sa gol linije otklanja opasnost. 23.21 (64. minut) - Meksiko pokraden Sudija Ravšan Irmatov iz Uzbekistana nije video očigledno igranje rukom Srne u kaznenom prostoru. Nakon šuta Gvardada sa leve strane Srna se bacio i rukama zaustavlja loptu. Samo korner za Meksiko. 23.14 (57. minut) - Srna u poslednji čas Opasan napad Meksika u poslednjem trenutku zaustavlja Dario Srna i izbacuje loptu u korner.

23.08 (51. minut) - Greška Rodrigeza Rodrigez pravi veliku grešku u svom kaznenom prostoru. On je loše intervenisao i poklanja loptu hrvatskim napadačima. Međutim, ni Hrvati ne uspevaju da sačuvaju loptu. 23.07 (50. minut) - Hrvatska traži put do gola Hrvati su mnogo ofanzivniji u nastavku meča. Svesni su da je vremena sve manje, ali odbrana Meksika za sada rutinski izlazi na kraj sa tim pokušajima. 23.03 (46. minut) - Nastavljena je utakmica Počelo je drugo poluvreme. Hrvatska u nastavku mora da postigne gol ukoliko želi da izbegne eliminaciju sa Svetskog prvenstva. II poluvreme

Foto: Reuters

22.47 (45. +3) - Kraj prvog poluvremena Prvih 45 minuta završeno je uz dosta tenzije, ali nije bilo golova. Važnost utakmice utiče na igru obe selekcije. Meksiko je bio nešto opasniji, ali su i Hrvati imali nekoliko solidnih pokušaja. 22.41 (42. minut) - Uzavrele strasti Posle kornera koji je izveo Erera, Moreno faulira Pletikosu. Dolazi do koškanja igrača ispred gola Hrvatske, ali se na kraju sve mirno završilo. 22.38 (39. minut) - Markez seče kontu Kapiten Meksika dobija žuti karton posle prekršaja nad Peršićem. On je tako zaustavio opasnu kontru Hrvata. U nastavku akcije Srna šutira preko gola sa gotovo 30 metara.

Foto: Reuters

22.28 (29. minut) - Još jedan neprecizan udarac Posle Pranjića šutirao je i Perišić, ali je rezultat isti - i ova lopta ide nebu pod oblake. 22.26 (27. minut) - Pranjić šutira preko gola Posle pritiska Meksika, Hrvatska preti preko Pranjića. Međutim, njegov udarac odlazi preko gola. 22.18 (19. minut) - Ofanziva Meksikanaca Peralta ima novu priliku, ali se okliznuo u trenutku kada je hteo da uputi udarac. Lopta odlazi u gol-aut, Pletikosa može da odahne.

Foto: Reuters

22.15 (16. minut) - Erera trese prečku Erera sjajno šutira levom nogom sa više od 20 metara. Pletikosa ne može do lopte, ali prečka zaustavlja fantastičan pokušej Erere. Puno sreće za Hrvatsku. 22.12 (13. minut) - Dobar napad Hrvatske Perišić osvaja loptu na sredini i kreće kontru, ali nema igrača Hrvatske u kaznenom prostoru Meksika. Posle kornera Vaskez je u poslednjem trenutku interveniše ispred Mandžukića. 22.08 (9. minut) - Prvi žuti karton Rakitić dobija prvi žuti karton posle oštrog starta na Vaskezu.

Foto: Reuters

22.06 (7. minut) - Pokušaj Perišića Ponovo je izveo korner Pranjić. Ovog puta Perišić stiže do lopte, ali njegov pokušaj glavom ide visoko preko gola. 22.05 (6. minut) - Korner za Hrvatsku Prvo kakvo-takvo uzbuđenje pred golom Meksika. Pranjić je izveo korner, ali odbrana Meksika rutinski izbacuje loptu van kaznenog prostora. 22.00 (1. minut) - Počela je utakmica Glavni sudija Ravšan Irmatov iz Uzbekistana dao je znak za početak meča. Hrvatima je neophodna pobeda ako žele u osminu finala Mudijala, dok je Meksiku za prolaz dovoljan i bod.

Foto: Reuters

21.55 - Intoniraju se himne Reprezentacije Hrvatske i Meksika su na terenu. Počelo je intoniranje nacionalnih himni, što znači da utakmica počinje za par minuta. 21.45 - Startne postave Hrvatska: Pletikosa, Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Srna, Pranjić, Rakitić, Modrić, Olić, Perišić, Mandžukić. Meksiko: Očoa, Moreno, Markez, Rodrigez, Vaskez, Lajun, Gvardado, Erera, Agilar, Dos Santos, Peralta.