Igralo se gol na gol

POBEDA GAUČOSA: Mesi glavni režiser trijumfa Argentine u goleadi protiv Nigerije

Reprezentacija Argentine savladala je Nigeriju sa 3:2 u trećem kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Brazil 2014
> 23:00h

PORTO ALEGRE - Reprezentacija Argentine savladala je Nigeriju sa 3:2 u trećem kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Fudbaleri Argentine i Nigerije odigrali su veoma zanimljiv meč u Porto Alegreu, na stadionu "Bejra-Rio". Afrička selekcija je dva puta uspela da stigne prednost rivala, ali je na kraju presudio kvalitet Gaučosa. Igralo se gol na gol. Mesi je postigao prvi gol za Argentinu već u trećem minutu, ali je Musa samo minut kasnije poravnao na 1:1. Najbolji fudbaler Argentine maestralnim golom iz slobodnog udarca stavio je tačku na prvo poluvreme, ali je već u 47. minutu usledio novi odgovor Muse. Međutim, radost Nigerijaca nije dugo trajala pošto Roho već u 50. minutu postiže treći gol za Argentinu i postavlja konačan rezultat. Istovremeno u Salvadoru, u okviru iste grupe, Bosna i Hercegovina je savladala selekciju Irana sa 3:1. To znači da će u osmini finala Mundijala igrati reprezentacije Argentine i Nigerije. Grupa F se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom E, po sistemu prvi sa drugim. Gaučosi su grupnu fazu takmičenja završili sa maksimalne tri pobede i devet osvojenih bodova, dok je drugoplasirana Nigerija sakupila četiri boda sa po jednim remijem, pobedom i porazom. Selekcija BiH je sa tri osvojena boda zauzela treće mesto, sa dva poraza i pobedom, dok su Iranci takmičenje završili na poslednjem mestu, pošto su jedini bod upisali remijem sa Nigerijom.

TOK MEČA 19.38 (80. minut) - Pokušaj Garaja Garaj najbolje skače posle korenera, ali neprecizno šutira glavom. Lopta prolazi pored leve stative. 19.32 (74. minut) - Ponovo Musa Još jednom je šutirao Musa, ali lopta ovog puta odlazi preko gola. 19. 30 (72. minut) - Laveci odlično centrira Sjajno je prošao mLaveci po levoj strani, usledio je odličan centaršut, ali nije bilo igrača Argentine u Kaznenom prostoru.

19.20 (62. minut) - Prilika za Nigeriju Posle kornera fudbaleri Argentine ne uspevaju da otklone opasnost, ali Mikel ne koristi odličnu priliku. Romero odlično interveniše. 19.09 (51. minut) - Novi žuti karton Drugi žuti karton za fudbalere Nigerije dobija Ošanjiva. 19.08 (50. minut) - Gooooool, Argentina vodi 3:2! Roho je strelac. Laveci izvodi korner i šalje loptu na drugu stativu, a Roho se odlično snalazi u gužvi i ekspresno vraća prednost Gaučosima.

19.07 (49. minut) - Prvi žuti karton Omeru je dobio prvi žuti karton na utakmici. 19.05 (47. minut) - Gooooool, Nigerija izjednačila na 2:2! Mesi - Musa 2:2. Musa je izjednačio na startu drugog poluvremena. On je lepo primio loptu u kaznenom prostoru, i rutinskim udarcem postiže svoj drugi gol na meču. 19.04 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme II poluvreme

18.47 - Kraj prvog poluvremena 18.46 (45. +2) - Gooooool, Argentina vodi 2:1! Mesi fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca postiže drugi gol na meču, a četvrti na Mundijalu. 18.43 (44. minut) - Mesi preti iz slobodnog udarca Kapiten Argentine majstorski izvodi slobodan udarac, ali golman Enjeama zaustavlja njegov pokušaj. Bio je to precizan udarac, ali je lopta dugo putovala do gola. 18.37 (38. minut) - Aguero povređen Prinudna izmena u redovima Argentine. Aguero zbog povrede mišića napušta teren, a u igru ulazi Laveci.

18.29 (30. minut) - Ponovo Di Marija Di Marija je šutirao levom nogom sa oko 25 metara, ali Enjeama uspeva da izbaci loptu. 18.24 (25. minut) - Neprecizan udarac Di Marije Odličnu kombinaciju u kojoj su učestvovali Mesi, Aguero i Iguain, završava Di Marija, ali ne pogađa metu. 18.19 (20. minut) - Umalo autogol Mikela Mesi je izveo slobodni udarac, a Obi Mikel loše zahvata loptu glavom i šalje je ka svom golu. Ipak golman Enjeama je na pravom mestu. 18.08 (9. minut) - Spoljni deo mreže Mesi je raspoložen za igru. On odlično pronalazi Iguaina koji obilazi golmana ali iskosa pogađa samo spoljni deo mreže.

18.03 (4. minut) - Gooooool, Nigerija izjednačila na 1:1! Nigerija je odmah uzvratila. Sjajna solo akcija Muse, koji preciznim udarcem u suprotni ugao matira golmana Romera za 1:1. 18.02 (3. minut) - Gooooool, Argentina vodi 1:0! Strelac je Leo Mesi. Posle pokušaja Di Marije, lopta pogađa stativu i odbija se do Mesija koji rutinski trese mrežu. 18.00 (1. minut) - Utakmica je počela Počeo je meč Nigerija - Argentina na stadionu "Bejra-Rio". Argentina je već siguran učesnik osmine finala Mundijala, dok Nigeriji prolazak u narednu fazu takmičenja garantuje remi ili eventualna pobeda. 17.40 - Startne postave